Vilken cykel ska jag välja?

Jag försöker välja vilken cykel jag ska köpa. jag cyklar 15-20 kilometer dagligen mellan hem, dagis och jobb, och behöver en hybridcykel som jag kan använda året runt, men som samtidigt är relativt lätt och snabb.

Hittills har jag vaskat fram tre kandidater:

Jag har fortfarande inte lyckats prova någon av dem i Malmö. Orbean är på väg in till BikeproLundavägen (som verkar ha återuppstått efter konkursen), Crescenten finns i enklare modell (Atto) på Anderssons Cykel, precis som Bianchin som finns i modell 5 på Värnhems Cykel.

Problemet är att handlarna är lite tveksamma till att ta hem cyklar i den här prisklassen (ca 8000 kronor) på spekulation utan att ha någon beställning.

Är det någon som har erfarenhet av någon av dessa modeller som kan ge mig lite beslutsunderlag? Just nu är Orbean den som ligger högst i rankning, och förhoppningsvis kan jag prova den senare i veckan.

Bianch Camaleonte 3

Bianch Camaleonte 3

Orbea Carpe H20

Orbea Carpe H20

Crescent Zetta

Crescent Zetta

En reaktion på “Vilken cykel ska jag välja?

  1. Jag gick på zettan. Inte hunnit cykla så mycket än men den känns väldigt balanserad och lättcyklad. Mycket cykel för pengarna tycker jag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *