Ud i byen

Efter lite om och men lyckades jag till slut ta mig över bron igår, trots ”Obama-effekten”, som tågvärden benämnde förseningsorsaken.

Innan jag fortsätter med att berätta lite om krogbesöken i dronningens by måste jag passa på att berömma just denne tågvärd som skötte informationen på tåget som avgick 11.22 från Malmö C. Hela tiden tydliga, välformulerade uppdateringar som gjorde att man inte blev det minsta irriterad över ständiga stopp och plötsliga ändringar i informationen.

Men över till väsentligheterna:

Jag var i Köpenhamn för att besöka en handfull krogar för ett jobb till nästa nummer av Magasinet Skåne. Vi avslutade med middag på vad som i mitt tycke är Köpenhamns trevligaste krog, CofocoVesterbro.

De var först ut med att ha en begränsad meny med låga priser kombinerat med hög gastronomisk nivå. Detta är ju ett koncept som så smått börjat ta sig över sundet också. Atmosfärs variant på detta är ju ett tydligt exempel, och Torben Klitbo, (som äger Cofoco och fyra krogar till) hade varit där och gillade det väldigt mycket.

Några bilder:

Lele

Son på LêLê .

Havtaske, eller marulk som det heter på svenska. På Cofoco.

Cofoco

En reporter på uppdrag. Tack Skurups Folkhögskola!

Barbar

När man sliter häcken av sig för att rapportera om sanningen måste man lugna ner sig med en fadøl. Som här på Barbar Bar på Vesterbro Torg, t ex.

Sommersko

Eller på Sommersko.

Madklubben

En häst med en lampa på huvudet, samt en krögare, närmare bestämt Simon på Madklubben.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *