Trist, Moccasin

Jag har full förståelse för att ett kafé inte kan ta emot barnvagnar på grund av brandmässiga skäl. Som Lilla kafferosteriet.

Jag har full förståelse för att att en lunchrestaurang hänvisar gäster med barnvagn till en särskild del för att ge utrymme åt andra gäster, som SMAK.

Jag har full förståelse för alla restauranger som inte kan ta emot barnvagnar på grund av att det blir för trångt. Som icke barnvagnskörande gäst är det jobbigt när ett ställe belamras med barnvagnar och gör det omöjligt att komma fram.

Jag har full förståelse för att barnvagnen måste ställas vid sidan om uteserveringar eftersom de är i vägen.

Men den inställning till barnvagnar som MoccasinFersens väg visade idag kan jag för mitt liv inte förstå.

Min sambo Helen och min svärmor skulle fika på Moccasin vid tre-tiden i eftermiddags.

Med sig hade de Linnea, 4 månader, i en barnvagn. Det kom täta skurar över Malmö, så när de kom fram till Moccasin ställde de vagnen under markisen på den tomma uteserveringen för att undvika att den blev blöt medan de gick in och drack kaffe.

Ute var det blåsigt, 14 grader och regnigt. Knappast en eftermiddag som skulle locka gäster till uteserveringen.

Inne på Moccasin fanns cirka två gäster. En lugn onsdagseftermiddag, med andra ord.

Men man fick inte ställa barnvagnen på uteserveringen, skulle det visa det sig.

Barnvagnar var nämligen förbjudna där, meddelade en servitris.

Helen påpekade att uteserveringen, som är ganska rejält tilltagen, var helt tom, och att det väl knappast skulle vara ett problem att barnvagnen stod där en stund  så att den inte skulle behöva bli blöt.

Men, nej, det gick ändå inte.

Servitrisen hämtade en kollega som även han sa att barnvagnar inte var tillåtna.

I ett sista försök bad Helen då att de skulle fråga ägaren om det inte gick att göra ett litet undantag från regeln, och servitören gick in och frågade ägaren där hon satt i en soffa. Svaret blev nej.

Moccasin valde alltså att hellre neka två gäster på en i övrigt princip tom restaurang än att tulla på sin policy. Inte ens ett ”ok, ställ den där, det är ju tomt och det regnar, men kommer det gäster måste ni flytta på den direkt”.

Någon närmre motivering till barnvagnsförbudet på uteserveringen framkom aldrig, förutom att det var deras ”policy”.

Det hela känns byråkratiskt, stelbent, småaktigt och smått barnfientligt.

Hade det varit ett ställe som man inte hade någon känslomässig förankring till hade det inte känts lika trist, men Moccasin tillhör våra favoritställen i Malmö och vi brukar gå dit med jämna mellanrum.

Deras kombination av kafé, vinbar och restaurang är smått unik i stan och jag brukar ofta rekommendera stället när folk som besöker Malmö ber mig om restaurangtips.

Men nu är det slut med det. Har man en så trist inställning får det vara.

Och att det lär dröja innan vi besöker Moccasin igen goes without saying.

6 reaktion på “Trist, Moccasin

  1. Det är uppenbarligen okej att kasta hur mycket skit på småbarnsföräldrar som helst. Jag orkar oftast inte ens bli upprörd över det längre utan går och fikar på trista ställen som jag aldrig skulle sätta min fot på innan jag hade barnvagnen i släptåg.

    Jag vet inte riktigt hur det blev så här men man känner sig oönskad på rätt många ställen nuförtiden. Det gäller bussen, mataffären och gågatan också.

  2. Så fantastiskt enfaldigt! Jag som också asdiggar Moccasin, nu var det visserligen superlänge sedan jag var där.
    Nu lär det dröja ännu längre!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *