Topplistan 10 dec: Scorpions trummis i en soffa

Som ni märker publiceras Topplistan med ganska ojämna mellanrum.

Vi kan väl komma överens om att jag får godkänt om det kommer en lista var tionde dag?

1. Scorpions trummis i en soffa

Från ingenstans kommer tre svartklädda män in i det lilla rummett innanför GubbrummetSpy Bar i Stockholm.

Strax därefter sätter sig en läderklädd man i övre medelåldern i en av sofforna som vakterna clearat. Framför honom ställs en Heineken-flaska. Sen sitter han där i över en timme medan vakterna står utplacerade i rummet och vaktar honom.

Det visar sig snart att det är en av medlemmarna i Scorpions som bestämt sig för att gå på klubb själv. Han verkar knappt vara vid medvetande, och sitter bara och tittar ner i golvet.

Efter en timme vinkar han till sig en av vakterna och de för med sig honom ut genom en branddörr och (antagligen) tillbaka till hotellet.

Dagen efter får jag reda på att det var trummisen och att han spelat med sitt band i Sandviken inför 10 000 personer.

Wind of change…

2. Fussball-lovers Awards 2012

I över tio år har jag och tjugotalet kompisar haft en gemensam fotbollslista kallad Fussball-lovers.

Genom åren har den kommit att bli en riktigt tung maktfaktor inom svenskt fotbollstyckande och varje år samlas vi i Stockholm för att rösta fram årets spelare, årets sportskribent, årets Fussball-lovers m.m.

Sedan går vi ut i Stockholmsnatten.

I år gick rutten så här: Premier Leauge hos PierreSöder, hamburgare på det Ice-liknande haket Retro Sofo, öl på Tudor Arms, öl på Bouqerian (jag höll inne mina kommentarer om det lustiga i att man i Stockholm öppnar en bar med ambitionen att påminna om Barcelona), öl på Vassa Eggen och så slutligen Gubbrummet och Scorpions-trummisen.

3. Människor som pratar för högt

– Jag var på julbord igår, men grejen med mig är att jag faktiskt inte gillar sill så mycket. Så jag fick ta andra saker istället.

Dessa ord yttrades av en man som gick på Kungsgatans trottoar i Stockholm tillsammans med en tjej. Ganska oförargliga ord kan tyckas, om det inte hade varit för att han uttalade dom alldeles för högt och med en ton som antydde att han verkligen trodde att hans icke-gillande av sill var något som verkligen var unikt och lite småtokigt.

Jag bär med mig sådana upplevelser länge.

4. Emporia

Jag och min kompis Gustav tog med oss våra respektive döttrar Linnea och Carmen och åkte till Emporia i torsdags.

Vi besökte bland annat butiken Hollister, som visade sig vara en säregen upplevelse. Hög musik, mörkt och väldigt mycket kläder som jag om jag hade varit en denim-surfarkille hade kunnat bära.

Men det är jag ju inte.

Roligast var dock att personalen pratade engelska trots att merparten av dem verkade vara uppväxta på Norra Fäladen.

Ännu roligare var dock att det var grand opening av krämbutiken Sephora. Lång kö, röd matta, personal applåderade och hög musik.

Det uppstod dock en mysig konstrast när det var helt vanliga* skåningar (en med en dramaten) som vinkades in till jubel från personalen.

*kanske inte helt vanliga med tanke på att de köat för att få komma in i en krämbutik.

4 reaktion på “Topplistan 10 dec: Scorpions trummis i en soffa

  1. Tack Dan! Det är verkligen på tiden för en ny lista som på något sätt sammanfattar samtiden. Jag ska höra med redaktionen under dagen och återkomma med utgivningsplan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *