Topplistan 1 december: föräldraledigheten

1. Att vara föräldraledig

Fredag, lunchtid. Lagar stekt ris med räkor. Ludvig och Linnea brottas i soffan. Vi har varit ute på bondgårdslekplatsen och lekt kurragömma (en utmaning när det knappt finns löv på buskarna). Avstyrt en några konflikt gällande vem av barnen som egentligen skulle gå ut genom dörren till trädgården först.

En ganska normal novemberförmiddag för en föräldraledig pappa på Videdal. Varken mer eller mindre. Men det är det bästa som finns.

För att citera Helen när jag gnällde lite efter en ganska lång, regnig dag med barnen: ”Njut nu. Sen ska du jobba i trettio år”.

Om en måndag är det över. Då är det tillbaka till Region Skåne igen. Även om det såklart ska bli roligt att börja jobba igen så ska jag fan njuta av de sista trettio dagarna.

(Sedan hjälper det ju att man har fantastiska mor och farföräldrar inom kommunens gränser som hjälper till att passa så att jag kan gå och träna på att klättra i rep på crossfiten.)

2. Nya skane.com

Nya skane.com

Nya skane.com

Sajten som jag jobbat med, skane.com, har nu äntligen lanserats i en ny version som numera riktar sig till företagare, investerare och andra som är intresserade av Skåne ur ett näringslivsperspektiv.

Turistinformationen hittar man numera på nya visitskane.com.

3. Magasinet Skåne

Nya Magasinet Skåne

Nya Magasinet Skåne

Jag frilansar fortfarande för Magasinet Skåne, där jag främst skriver restaurangnyheter. Igår fredag fick prenumeranterna det nya numret där Skånes bästa utses i 15 kategorier. Bästa krog blev Malmstens Fisk & Kök, bästa bar Mat & Destillat och bästa mataffär Green Matmarknad, för att nämna de med kulinarisk anknytning.

Gå gärna in och gilla på Facebook eller köp numret när det börjar säljas i butik på tisdag 4 dec.

4. Fool Magazine

Fool Magazine

Fool Magazine

Och tidigare i veckan kom nummer två av Fool Magazine, som är Per-Anders och Lotta Jörgensens fantastiska internationella matmagasin. Kanske den snyggaste tidningen jag prenumererar på. En tidning som egentligen inte har något med Malmö att göra mer än att den görs här, men som gör mig så stolt över att vara Malmöbo.

5. Solde

Något som kom som en överraskning för mig (men som många av er andra säkert redan vet) är att Soldes kaffe numera går att dricka på några av Europas allra hetaste krogar som t ex Hedone i London och Le Chateaubriand i Paris. På tal om att Malmö tar plats i världen.

En reaktion på “Topplistan 1 december: föräldraledigheten

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *