Svanar och ostron

Svan

Svan

1. Häromdagen mötte jag en svan som kom gående på en cykelbana nere vid Börshuset ungefär. Jag och några andra cyklister fick stanna och vänta på att den knallat förbi.

– Man vet ju inte om dom är farliga, sa en cyklist bredvid mig.

2. Jag fick ett tips från min systers kollega om ett nytt dansk-engelskt ord: ”Softice”! Tydligen uttalar dom det på klockren danska. (Det betyder alltså mjukglass).

Ostron på Brogatan

3. Jag åt ostron och drack en Texas Ranger (en porter med lite chilisting) från Mikkeller i Brogatans källare när Magasinet Skånes Årets Bästa-jury hade sammanträde. En mycket fin kombination. Bilder från sammankomsten!

4. På jobbet är vi fullt upptagna med att utveckla en gemensam business-sajt för både Business Region Skåne och Näringsliv Skåne (som är de två organisationer som vi på kommunikationsstaben jobbar med). Om ni undrade.

4 reaktion på “Svanar och ostron

 1. Besökte Brogatan och fick med mig ett par bra och en mindre bra upplevelse.
  Mest positivt var mötet med en jurisstuderande som arbetade som kypare.
  Det var faktiskt den bäste på mycket mycket länge! Jag har själv varit och träffat tusentals. Han är högt på listan. Han gås dessvärre förlorad till advokatyrket! ”What a shame”.
  Bra var cohkspå gubbröran med äggula.
  Det mindre bara har jag skrivit till brogatan om. Får jag inte svar och förklaring kommer jag att offentliggöra missen. Jag har träffat andra som är missnöjda med samma rätt och av samma anledning! Det var bättre vad gäller den saken på Restaurang Urania på Rådmansgatan 1958,! (numera Kin long”

 2. Tack för kommentaren, Sven! Alltid intressant att höra att du, med din kockbakgrund, bedöma krogar. Återkom gärna med med information om rätten som du inte tyckte fungerade, ifall du känner för det senare!

 3. Hej Måns och Sven,
  Jag skulle vara väldigt intresserad av att veta mer om utbudet och andra upplevelser på Café Urania! Min sambo släktforskar och har rotat fram att min morfars bror kan ha varit ägare till stället! Ofta var han för full för att gå trapporna upp till vindslägenheten han hade i samma hus och sov då i restaurangen. Om du inte vill offentliggöra går det bra att skicka privat till kami@gueststars.net.

 4. Hej Kami! Osäker på om Sven ser din kommentar här, men jag är kompis med honom på FB och kan, om du vill, vidarebefordra din fråga till honom!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *