Sture

Lunch: Kryddsill på Sture

När  Bong besöker Sture tycker han/hon/de att det bästa med besöket är att krogen tagit ner en tavla.

”Det bästa av allt är att de har plockat ner det gigantiska, anskrämliga och oaptitliga porträttet av en muterad kyckling från väggen.”

Sture får ändå fyra av fem i betyg…

Okej, jag vet vad skribenten försökte göra: han/hon försökte med en liten stilistisk knorr på slutet i recensionen, men när han/hon skriver ”det bästa” skjuter han/hon sig själv i foten, och undergräver resten av sina omdömen.

Om detta, och mycket annat, diskuterade jag och Per-Anders Jörgensen när vi lunchade på Sture igår fredag.

Lek förresten med tanken, och översätt en Bong-recension så att den kommer att handla om en skiva istället.

”Vad gäller musiken, försöker man inte hymla med att det i första hand är hiphop som spelas.”

För att återknyta till diskussionen tidigare här på bloggen om krorecensioner, så är jag efter dagens ”vi börjar att skriva om förrätten var god, och sen huvudrätten och sen desserten”-recension av Sture om möjligt ännu mer övertygad om att det hade gett så oerhört mycket mer om recensenten återvänt ett par gånger och därefter gett ett sammantaget intryck av restaurangen, må det vara positivt eller negativt.

En krog som Sture är värd det. Läsarna också.

*****

Ni kanske tycker jag hänger upp mig på Bong, men eftersom det är den recensent (numera är det nog bara en person som skriver, tidigare var det nog flera som varierade, strax efter att Stefan ”jag lagar inte mat” Stenudd slutat) som har störst påverkan på krogar och kroggästers val av krog är det på sin plats med respons.

*****

Jag har varit inne på det förr. Sture må ha ändrat karaktär, men publiken är i mångt och mycket densamma.

Välklädda herrar från bankkvarteren på Adelgatan (om Malmö nu kan sägas ha några sådana), ett par aristokratiska pensionärer och några enstaka yngre sällskap.

Inga gäster är ovälkomna, men jag tycker nog att Sture ”förtjänar” (om man får uttrycka sig så) fler gäster som verkligen söker sig dit för att det är Sture och inte Sturehof.

Nu har jag visserligen inte varit där överdrivet många gånger sedan Vendel at Sturehof förvandlades till Sture, så empirin haltar något. Men publiken på Sture är inte densamma på Bastard, Tempo eller ens Brogatan för den delen.

Sen kan man ju diskutera om det är något att sträva efter eller inte.

Men skit samma.

Gå till Sture och ät.

Kryddsillstallriken igår var en utmärkt lunchrätt.

3 reaktion på “Sture

  1. Sture är ju matmässigt värd en full matsal varje kväll, men om dom vill konkurera med framförallt Bastard och även Brogatan så är det ju så att bå båda B:na kan du äta en god, riklig, varmrätt för en bit under 200 oftast, i synnerhet på Bastard är matnivån och kreativiteten (även om det e mycket plock från favoritkrogar ute i europa) hög, Brogatan tycker jag kan svaja rejält både i kök och servis om man kommer ”fel” dag. Men vill Sture på allvar ge sig in och slåss om samma publik som dessa (och ett par krogar till) så är det nog så att man får sänka priserna en hel del, 235 spänn för oxkind hade kanske varit billigt i Stockholm, men i malmö som har ett flertal riktigt bra krogar som serverar minst lika bra om inte bättre mat för under 200 lappen….så varför betala mer när du kan få det lika bra och billigare nånannanstans? Inte heller att förglömma Atmosfärs trick…med mellanrätterna som det är underligt att inte fler av dom ”stora” hakat på. Det är ju en otroligt uppskattad menyvariant, även om jag inte är där så ofta så passerar jag ett par kvällar i veckan, och det är allt som oftast fullt…ja just nu e det fullt av brunt byggpapper på fönstrena så det ska bli kul och se vad Henric hittar på nu.

  2. Fick mail av Henrik nyss! Han bygger kök och bardel, men exakt hur det kommer förändra Atmosfär får vi se. Ska dit 7 feb och prova nya lunchen.

    Återkommer med intryck då!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *