Saikō

Pontus på Saiko

Jag tittade in på den nya japanska restaurangen Saikō vid Sankt Knuts torg tidigare idag (såklart för Magasinet Skånes räkning).

Jag har besökt många nyöppnade krogar genom åren. Oftast får man en ganska tydlig känsla för hur det kommer gå för krogen.

Därför kan jag ganska säkert säga att Saikō kommer göra succé.

Redan efter en vecka har det varit fullbokat flera kvällar, trots att skyltarna ut mot gatan inte ens kommit upp än, och med tanke på att det är en VM-tvåa i sushi (Pontus Johansson, som startade Hai och som även jobbat på Sushibaren) som öppnat stället för att få utlopp för hela sin kreativitet i kombination med en tydlig ambition att det ska vara en kvarterskrog pekar allt åt rätt håll.

Såklart serveras sushi, men även japas som står för japanska smårätter (tapas på japanska = japas, om någon inte fattade).

Som krogreporter besöker man i regel krogarna på eftermiddagen innan de öppnat. Därför får man alltför sällan möjlighet att äta i samband med intervjuerna, tvärtemot mot vad många tror.

Jag är dock fast besluten att återvända till Saikō inom kort för att äta middag.

4 reaktion på “Saikō

  1. Kan medela att Saiko var ett av dom mest uppfriskande krogbesök på länge…fantastisk sushi och oxkinden hade platsat på Bastard eller Patepate utan vidare, desserten något svag…men helt ok, bra servis och otroligt rimliga priser

  2. Har besökt restaurangen två gånger nu och kan varmt rekommendera den! Bra priser och balanserad meny av njutbarheter. Kan varmt rekommendera en improviserad avsmakning.

  3. Pingback: Butiks-DJ:s, Mrs Brown och Saiko « Renntun.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *