Resedagbok från Barcelona

Den gångna helgen har jag spenderat i Barcelona tillsammans med MFF:s Nätverk.

75 sponsorer från lika många företag och ett tiotal representanter från Malmö FF åt mat, såg på Barcelona-Hercules, åt mat, konfererade, tittade på Espanyols nya arena, åt mat, diskuterade och knöt kontakter.

Nou Camp var en upplevelse. Jag har bara varit där på rundtur tidigare, och därför var det lite spännande att se arenan när det var 80 000 åskådare där.

Till på köpet var det katalanska nationaldagen i lördags och med tanke på blev känslan av förnedring för Barcelona inte mindre efter att man förlorat med 0-2 mot nykomlingen Hercules – som faktiskt spelade riktigt bra.

Stämningen på arenan kan inte jämföras med Swedbank Stadions, men vi pratar två helt olika fotbollskulturer här.

Dagen efter besökte vi andralaget i Barcelona, Espanyol, som har byggt en ny arena söder om staden. Den tar cirka 40 000 åskådare och var såklart pampig att se. Däremot var faciliteter och standarden på arenan inte märkvärdigare än Swedbank Stadions. Tvärtom, nästan.

Många av oss fattade dock tycke för den till synes genuina stämningen i Espanyol, särskilt i relation till Barcelona som ju vuxit till ett världsomspännande varumärke.

Vi åt fantastisk mat och jag tänker inte trötta ut er med detaljer förutom att konstatera att man inte behövde vara orolig för att man skulle gå hungrig…

En av de stora höjdpunkterna var när jag och Kristoffer Bottolfsen (som driver Servicepartner med kontor i Swedbank Stadion) joggade längs Barcelonetan i solen på söndagsmorgonen. Och senare på eftermiddagen gick jag och fotograf-Jesper till Bogatell-stranden och solade när Nätverksrepresentanterna hade konferens.

Ett stort gäng intervjuer hanns dock med, bör jag tillägga.

Detta mitt tredje besök i världens fjärde bästa stad (Efter Malmö, New York och Örebro i nämnd ordning) liknande inte något av de övriga två, men var likväl fantastiskt!

Nu fokus på derbyt.

MFF

Pre-game på restaurang i Port Olympico. Johanna Frändén, AB:s Barca-korre, intervjuas av Magnus Svensson.

Paella

En spansk rätt som ni nog inte känner till. Den kallas paella. När den ställdes på bordet var det rätt fem i ordningen. En lättare lunch!

Servitör

Det coola med Barcelona är att MFF är stora där. T ex har många servitörer MFF-tröjor på sig när de jobbar.

Nou Camp

Här är renntun.se:s chefredaktör på Nou Camp, stolt bärandes katalanska flaggan på Kataloniens födelsedag.

Jasmin Sudic

När Jasmin debuterar i Barca kommer den här bilden göra mig ekonomiskt oberoende. (Smart därför att lägga ut den redan nu så att alla kan kopiera den)

Nou Camp

Som Swedbank Stadion fast mer folk, men väldigt mycket tystare.

Vy från min plats.

Vy från min plats.

Espanyol

Espanyols nya arena

Espanyol

Bra ifall man inte hittar sin plats: en jättestor porträttbild på dig själv.

Mer mat

Äh, vi tar väl en matbild till.

Avslutar med en poolbild från taket på hotellet.

Avslutar med en poolbild från taket på hotellet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *