Renntun.se goes kulturelit och reccar Massakerguden

I fredags kväll tog jag på mig premiärkavajen och cyklade bort till Intiman där jag och Helen minglade med tunga namn som Ilmar Reepalu, Per Svensson och Gert Tornberg. Bara för att nämna tre personer som uppenbarligen står på samma inbjudningslista som renntun.se:s politiske chefredaktör.

Premiären gällde Massakerguden. Det är en komedi, vilket innebar att jag steg in i salongen med ett mått skeptism som hade kunnat sänka vilken pjäs som helst.

Men döm om min förvåning när jag lämnade salongen 100 minuter senare och ett par kilo skratt lättare. Pjäsens fyra skådespelare lyckades sticka hål på min hårdhudade bloggbubbla och ur hålet strömmade de bubblande skratten.

Det var riktigt kul och jag ger den 4 av 5 i betyg, om någon undrar.

Jag var väldigt lättad över att ha sluppit det där teatrala, krystade och klampadet ”gå över scenen”-agerandet som folk lär sig på scenskolan. Istället bjöds man på vältajmade repliker och, i mitt tycke, naturtroget skådespeleri.

Några bilder från kvällen:

Tempo

Jag grundade med isterband på Tempo.

Och en fin-öl (är renntun.se på väg att sälla sig till de andra tre miljoner finölsbloggarna på internet?)

Mingel, mingel. Another day, another premier. Lite besviken över att ingen ropade: ”Måns, hey, look here, who are you wearing?” som på the Academy Awards.

När man är på premiär tvättar man händerna. Dessutom: man vill ju inte ge Malmös kommunalråd, och tillika min Sofielundshomie, svininfluensan (skulle den inte kulminera nu förresten? Jag har fortfarande inte hört om någon som fått den).

Vi varvade ner och sammanfattade de kulturella intrycken vid Brogatans bar över ännu en finöl. I’m getting used to this! Dags att kolla efter en manchesterkavaj på MQ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *