Relæ

Jag besökte den nya restaurangen Relæ i Köpenhamn i fredags, för Magasinet Skånes räkning.

Relæ har bara varit öppen ett par veckor men är redan omtalad i stora delar av restaurangvärlden. Detta på grund av att det är Christian F. Puglisi som tidigare jobbat på Noma som står i köket, och dels för att de skalat bort precis allt som inte behövs för en bra matupplevelse.

Christian F. Puglisi

Träbord längs med väggen, bestick i en låda under bordet, två sittningar, inga dukar, blott två servitörer, två menyer etc etc.

Därmed kommer krogen aldrig att få någon Michelinstjärna. Men jag sätter 100 DKK på att krogen kommer vara med på The World’s 50 Best Restaurants-listan inom två-tre år.

Menyerna kostar bara 325 DKK styck och fokus ligger på grönsaker. Kött ses inte som en huvudingrediens, utan något man kan välja till ifall man är köttätare. Ett ganska intressant synsätt med tanke

Krogen ligger långt uppe på Nørrebro, på Jægersborggade som förutom Relæ även rymmer en rad puttinuttiga boutiqer, Coffee Collective (Köpenhamns Solde) och en korthårig haschdealare med breda byxor och hoodie på varje gathörn.

Nåväl, ni kommer få läsa mer om Relæ i decembernumret av Magasinet Skåne.

Relæ. Mannen med ryggen mot kameran är Ulf Ringius, svensk sommelier som tidigare arbetade på Noma.

4 reaktion på “Relæ

  1. Är det samma krog som det precis var ett jättereportage om Mat & Vänner? Många kompisar uppe i sthlm snackar om den krogen just nu efter den artikeln, verkar vara ett skönt ställe.

  2. Det är det nog. Har ej läst senaste Mat & Vänner (ligger i ”att läsa”-högen).

    Sidospår: är lite besviken på både Gourmet och Mat & Vänner. Båda funkar, men den förstnämnda är alldeles för piffig, ytlig och saknar självdistans. Den sistnämnda är som ett fanzine. Massor av hjärta, men lite för rörig och är i behov av hårdare redaktionell textstyrning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *