Relæ

Förra helgen åt vi på Relæ på Jægersborggade, där haschhandeln pågår på varje gathörn och det kryllar av inredningsbutiker, kafferosterier och japanska snabbmatsgourmethak.

325 DKK för en meny, lika mycket för tillhörande (naturliga) viner. Makalöst billigt för en fantastiskt intressant matupplevelse. Det handlar om slående enkel matlagning där varje råvara tillagas på ett sätt som framhäver den och gör att man upptäcker den på nytt, faktiskt.

Relæs skapare Christian F Puglisi ställer fram några fat längre bort i lokalen.

Vatten och bröd, till att börja med.

Ostron från Limfjorden, kapris och kål.

Salladslök, fläder och ängsyra ("havesyra")

Kalv och jordärtskockor

Dessert på äpple och fänkål.

7 reaktion på “Relæ

  1. Have = trädgård. Och på svenska säger vi trädgårds- syra, som är en odlad släkting till ängssyran. I Frankrike äter man soppa på den etc. I Sverige säljs ibland bladen felaktigt under namnet ängssyra, men å andra sidan ingen tror att de ätit ”senapskål” som ruccola tidigare hette när den växte här.

  2. Pingback: Renntun.se i Sydsvenskan Söndag « Renntun.se

  3. Pingback: Restaurant Radio | Renntun.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *