Nya Gamla Brogatan

De döpte krogen till Gamla Brogatan för att de gillade hur Brogatan var för typ tio år sedan, har jag förstått det som.

Sätena var omklädda (det märkte inte jag, eftersom jag inte märker sånt) och fisksoppan, råbiffen och pytten var borta från menyn. Istället serverades bland annat en fantastisk vilttartar, en gris med surkål och ostron. Kanske inte milsvid från vad man kunde förvänta sig på Brogatan under tidigare regi, men likväl kändes det verkligen som en ny restaurang.

Jag har alltid tyckt att David Kallos gjorde ett bra jobb med Brogatan, och det fanns en anledning till att det var mycket folk de allra flesta kvällar under de 25 år som han drev krogen. Likväl är det kul med lite nytt blod.

Fläckfri service (till skillnad från vad vissa andra krogar mäktar med, som Lemongrass till exempel enligt vad jag hört från vänners besök senaste dagarna), bra vinguidning och framförallt väldigt vällagad mat. Vilttartaren är något av det godaste jag ätit i Malmö på ett bra tag (B.A.R. inkluderat). Som min vän Per-Anders sa efter sitt besök: ”Bra hantverk”.

Lokalen var fylld till två tredjedelar, och det får man väl anse som godkänt efter att ha öppet i knappt två veckor. Jag tror att Gamla Brogatan ganska snart kommer skapa sig en egen karaktär, och upphöra vara ”Nya” Brogatan. Matlagningen är tillräckligt kompetent för att göra krogen till en attraktiv restaurang för de som kanske tycker B.A.R, Bastard, Tempo och Belle Epoque är lite för edgy.

Gris på Gamla Brogatan

Gris på Gamla Brogatan

Västkustostron

Västkustostron

6 reaktion på “Nya Gamla Brogatan

 1. Nja, dem nya kloka ägarna har försökt att behålla mycket av det ursprungliga Brogatan, Men inte dem trogna kunderna. Sorry, det är inte alls min Brogatan, flyttar till Grand istället

 2. Ingen kan driva Brugatan som David Kallos med sin gammla personal gjorde, tror det blir flopp och snart till försäljning …

 3. Det låter inte som att du varit där än, Kalle. Eller har jag fel? De har ju ändrat allt vad gäller matkoncept och dryck. Att lokalen fortfarande ser ut som den gjorde tidigare (frånsett en ansiktslyftning) är ju inget att anmärka på.

  Jag var där häromdagen och gjorde en intervju för Magasinet Skåne. Det är alltid svårt att förutsäga helt säkert om en krog ska lyckas eller inte, men med tanke på att de har haft bra beläggning under de svåra krogmånaderna januari och februari tyder på att de är på rätt väg.

 4. Till Måns”
  Jag har varit på Nya gamla Brogatan för dryg två veckor sen och provat deras nya maträtt gris med surkoll. Köttet var inte alls välstek och kal, surkollen smakade söt inte surt. Min kompis tjej beställde Vårkyckling med frukt och grönsaker, samma där, kycklingen var kal, frukten varm och grönsakerna råa!
  Nej du Måns, Brogatan utan Davids anda kan absolut inte vara samma fina stolthet i Malmö.

 5. Det låter inte som att ni hade ett särskilt bra besök. De flesta krogar har sina barnsjukdomar, men min personliga bild av Gamla Brogatan är att de håller en kulinarisk nivå som gör att man är en av Malmös allra mest intressanta krogar just nu. Men visst, de kommer alltid bedömas hårdare pga att de ju ”tar över” en omhuldad krogverksamhet som Kallos Brogatan.

 6. Vi hade det riktigt gott på deras fina uteservering.De gånger jag besökte stället i gamla regin så var maten i princip alltid likgiltlig.Idag var det toppen med härliga smaker,inget nytänk men bara härligt klassiskt käk.Servitören berättade att de fått nya kökschefer(de kommer tydligen från Bastard)Mycket folk var det och riktigt skön stämning.(verkar funka även utan David K)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *