Nöjesguidenfesten – the pictures

Man vet att man är 31 år gammal när det står tjugo stycken ungdomar på scenen på Nöjesguidens utdelning iförda gasmasker, masker av bambupinnar och svampmössor samtidigt som man själv undrar vad som pågår.

Jag satt mest och funderade på vad jag skulle säga i mitt tacktal när jag skulle bli tilldelad ”Long achievement award”, men, se, det blev inget med det. Det blir nog nästa år, tror jag.

Istället muttrade jag ”Jag byggde fan den här stan” tyst för mig själv.

I vanlig ordning var det trevligt att vandra runt och prata med alla och envar inför priset. Jag mötte Tempo-RogerTempo (fast på ”fel” sida baren) strax innan festen och vi konstaterade att det är trevligt att ”alla” samlas så här en gång varje år.

En annan sympatisk detalj är att se Martin Theander bakom skivspelarna på scenen. Han är garanten och eldjälen som ser till att tidningens långa historia alltid är närvarande. (För er som inte visste det var han med och startade tidningen i Malmö på åttiotalet).

Facit för mitt tippande blev 5 rätt av 11, vilket inte är godkänt. Men jag skyller på att jag inte går på klubbar där man har masker av bambupinnar på sig.

Här är några bilder:

Johan, Margret, Parisa och ChrisHigher Ground ett par timmar innan festen. Då fick dom minsann jobba för brödfödan, kan jag säga.

Detta är en riktigt bra bild på Jesper Rönndahl, kvällens konfrencier. Han gjorde ett helt okej jobb med många roliga poänger.

En sak som jag saknar på festerna är någon form av inledande anförande av någon från tidningen, till exempel Margret. Redaktionen och marknadsfolket lyser alltid med sin frånvaro på scenen under utdelningen varje år, vilket är synd.

Här är gasmasksfolket som jag pratade om. Ja, se ungdomar. De hittar då på saker. Skateboard ena dagen, gasmask andra dagen.

David och Mia som driver Patisserie David, vinnare i kaféklassen, med sin plakett.

Jag växte upp på samma gata som Mia, och gick i samma klass som hennes lillasyster Lotta.

När man märker hur glada vinnarna blir inser man hur viktigt det här priset är för Malmö (och Lund).

Så keep up the good work, Nöjesguiden.

Men nästa år får ni fan ta och nominera Malmös kanske största blogg.

3 reaktion på “Nöjesguidenfesten – the pictures

  1. Kristallerna är stramare och alla är reklamare i färglös uniform. Känns som alla springer med ett upphöjt finger för att känna vart vinden blåser. Denna nöjesguidsinavel som ska kolla i sin navel för att timea sina metamorfoser.

    Sverige beskrev det bra i Stockholmsdessartör.
    :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *