Nöjesguidenfesten såsom renntun.se upplevde den

Några punkter från gårdagens Nöjesguidenfest:

Jesper Rönndahl från Hej Domstol och Pang Prego satte sig bredvid Sara Berg, som i sin tur satt bredvid oss. Eftersom jag tycker Hej Domstol var väldigt roligt var det kul att höra Jesper Rönndahl kommentera hela prisutdelningen. Fast när han fick en liten känga från scenen (som jag inte orkar förklara här) sa han ”nä nu går jag och pissar” och gick ut.

– När vi kom fick vi inga ölbiljetter. Jag vägrade köpa öl med motiveringen ”Renntun.se doesn’t pay for beer”. Jag erbjöd dock att köpa en öl åt min sambo, och när jag stod i baren kom Harald förbi med två biljetter. När jag sedan kom tillbaka till bordet och berättade detta sa någon i sällskapet ”det var nog tur för kvällen att du fick dina öl”. Senare på kvällen betalade jag dock för öl, men det är den där första bjudeölen som är så viktig för stjärnor som mig. Det kommer dock inte att stå ”Han var alltid principfast” på min gravsten.

Nicola Rabi satt till vänster om mig. Jag bjöd honom på alla mina serbokratiska svordomar. Han tjöt av skratt. Jag tänker dock inte skriva dom här eftersom jag inte kan stava på serbokratiska.

– Min vän Martin J Thörnkvist vann inte klubbkategorin, men däremot tog hans adept Moto Boy hem musikkategorin. Moto Boys första tack gick till just MJT. Efteråt var jag väldigt nöjd över följande liknelse: Martin J Thörnkvist är som Olle Goop. Goop har nämligen alltid en häst i varje lopp i V75, för alltid är det någon hästajävel som vinner. Precis som för Martin. Jag var så nöjd med den liknelsen att jag drog den för alla som kom i min väg. Förlåt alla!

– Det var nästan inga pressfotografer i salongen. Det brukar ju vara en handfull utsända, men i år var det bara någon enstaka. Tur då att renntun.se tagit med sin Ifån. Se nedan för resultat.

– Nu ska jag inte klaga, men jag tycker det är roligare när det är lite spex på scenen utöver själva prisutdelningen. Det var det inte i år. Men Big Boss Böréns olika låtval när folk kom upp på scenen var helt suveräna. Dressed for Success är min bästa låt!

– Jag gjorde noggranna anteckningar i min Iphone om vad som hände på scenen. Dessa anteckningar var säkert logiska igår. Idag är dom inte det.

– En kvart efter utdelningen fick jag ett mess från Egypten. Det var från Doc Italianos före detta kökschef Olle Tagesson som satt fast i en 18-timmars försening i Hurghada. Han undrade vem som vunnit. Jag svarade att Atmosfär vunnit. Henrik Regnér var genomlycklig efteråt över priset. Jag tycker det är riktigt kul att Nöjesguidens utdelning har sådan tyngd år efter år. De som vinner rycker inte på axlarna. De blir genomglada. Nomineringarna och vinnarna är alltid genomarbetade, vilket Martin Theander – juryns consigliere – har stor förtjänst i.

Här nedan finns ett bildspel. Eftersom det är omöjligt att se vad bilderna föreställer kan jag berätta att dom är från Nöjesguidens fest på Slagthuset igår. På bilderna figurerar folk som vann priser, Moto Boys tal, Jesper Rönndahl, Nicola Rabi, Sara Beg, min syster m. fl.

Nåväl. Nästa år vinner renntun.se ”Media”. Kom ihåg var ni läste det först.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *