När Jack Nicholson inte kom till Landskrona

"Jack Nicholson-besök en bluff"

"Jack Nicholson-besök en bluff"

Jag vet inte om ni har följt med i ”Jack Nicholson-gate” som ägde rum på Landskronafestivalen den 11 juni.

I korthet för att ni ska vara up to speed:

1. I ett utslag av ohämmad kreativitet bjuder festivalen in en imitatiör som under trettios sekunder imiterar Jack Nicholson. Detta efter att ha gått i pressen med att man förhandlat med den riktige Jack Nicholson.

2. Stora delar av publiken tror att det Jack Nicholson.

3. Delar av lokalmedia tror också det är Jack Nicholson och lyckas precis få med nyheten i tidningen innan den går till tryck.

4. Sanningen kryper fram.

5. Besvikelse en masse.

Från festivalen sida hade man alltså uppenbarligen inte räknat med att en icke avundsvärd del av publiken faktiskt skulle tro att det var THE Jack Nicholson som stod där uppe på scen.

Det smått ologiska i att Jack Nicholson skulle åka till Landskronafestivalen i Sverige för att under trettio sekunder underhålla lokalbefolkningen verkar inte ha föresvävat de som blev till sig i trasorna över att en världsstjärna som Nicholson faktiskt stod framför dem, livs levande.

Men det var alltså för bra för att vara sant.

Artiklarna i lokalpressen kom som ett brev på posten.

Ur Lokaltidningen:

Så sent som i går söndag stod det att läsa på den officiella konsertsajten 11juni.se ett tack till publiken, artisterna och Mr Jack Nicholson och på Ticnet angavs tidigare Jack Nicholson som ett av dragplåstren till konserten. Men nu har Ulf Nilsson, en av konsertens arrangörer, erkänt att det inte var Jack Nicholson som stod på scenen utan en lookalike. Men Ulf Nilsson menar sig ha varit tydlig i sin information och inte vilselett någon.
–  Vi har hela tiden varit tydliga med att det inte var säkert att Jack Nicholson skulle komma och vi har inte heller sålt biljetter på det, vi har inte skrivit det på våra affischer, säger Ulf Nilsson.

I HD blir det om möjligt ännu roligare:

– Det var teaterföreningen som ville att vi skulle försöka få fram ett stort namn. Vi tycket att de räckte med de stora artister vi hade, men i alla fall. Vi försökte med Mel Brooks, Peter Stormare, Ann-Margret, Jack Nicholson och Kevin Costner med flera utan att få napp. Sen tackade Joe Esposito ja, men hans fru blev sjuk och han ställde in, säger Ulf Nilsson.

Jag hade gärna varit en fluga på väggen när Landskronafestivalen ringde upp Kevin Costner och undrade om han ville gigga på deras stadsfestival..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *