Några tallrikar från veckan som gått

Nog fan har ni saknat mina halvtaskiga mobilbilder på det jag ätit senaste dagarna?

I lördags åt jag hamburgare på Boomers vid Värnhem.

Boomers

Hamburgaren var inledningen på kvällen med den pappacirkel som jag ingår i. Vi är sju pappor som samlas en gång i månaden cirkus för att titta på fotboll, dricka öl och äta hamburgare. Vi pratar lite om ”utmaningen att vara en modern pappa” och sen dricker vi en öl till.

Se bara så inne i diskussionen om den moderna papparollen vi är på denna bild som är tagen lite senare samma kväll på Brogatan:

Tempo

Jag måste förresten slänga in en ytterligare en icke-mat bild innan vi fortsätter.

När vi satt på Boomers firade en av de 47 sushibarerna på Östra Förstadsgatan tre år (typ) med att sälja fembitars för fyra kronor. Tror ni folk köade? Jepps.

”Jag är inte hungrig eller sugen på sushi, men om jag står i kö i tjugofem minuter kan jag få köpa sushi skitbilligt!”.

Gratis sushi

Men låt oss paddla vidare längs med krogtallrikarnas svar på Amazonas.

Turen är kommen till Koi, där jag idag torsdag åt lunch med Helen. Jag valde, som alltid, Koi Yakisoba. Det är nog en av de äldsta rätterna i krogmalmö, möjligen slagen av sjötunga walewska på Årstiderna. Oavsett ålder är den väldigt god, fast dagens version var möjligen lite för salt.

Som den uppmärksamme noterar så kategoriserade jag lunchen som en mellanölslunch. Den bästa lunchen.

Koi Yakisoba

I tisdags hade vi redaktionsmöte med Magasinet SkåneTorso Twisted. Lunchen var helt proppfull med representationsjapaner. Har vinden vänt i Västra hamnen?

Efter mötet åt vi middag i en betydligt glesare matsal. Rätterna gick i höstens toner och var alltigenom vällagade samt ackompanjerade av bra viner.

På bilden ser vi en kantarellsoppa. Det förstår ni nog.

Torso Twisted

Inför-matchen-kvällsmaten i måndags intogs på Green Mangos uteservering (Asien var stängt) och jag blev positivt överraskad. Jag har alltid varit lite anti Green Mango (totalt utan orsak, vilket ofta är fallet när jag får för mig något) men biff-koriander-vitpeppar-nudlar-och-vitlöks-rätten var smaklig, det var den.

Green Mango

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *