Mosaik

Glad som vanligt när det bjuds på kalas.

Glad som vanligt när det bjuds på kalas.

I torsdags åt jag middag på MosaikStortorget och slog då mitt rekord i antalet tallrikar på bordet samtidig.

Bakgrunden var att Jakob Svensson, som jag jobbar tillsammans med på MFF:s matchprogram, har en kompis, Dion Hodnett, som precis börjat som kökschef på Mosaik.

I Vanity Fair brukar reportrarna skriva ”Full disclosure” när de berättar om eventuella kopplingar mellan de själva och föremålet för artikeln.

Full disclosure: jag blev bjuden på allt.

Dion ville helt enkelt höra vad vi tyckte om den nya menyn som han tagit fram. Istället för tapas består nu menyn av lite mer raffinerade smårätter (cirka 50 till antalet).

Tidigare var inte Mosaik direkt förstavalet när man skulle ut och äta. Men nu har det blivit ändring på det.

Bland de många rätter som vi provade utmärkte sig en oxsvansgrytefylld tomat, en lite tjockare skuren oxfilécarpaccio med chili och en jäkligt god vitello tonnato. Laxtartaren var inte dålig den heller, och jag som oftast skippar desserten till förmån för något i glaset överraskades av den något kaosartade cheesecaken.

Dion är en man med humör. En dag han stod i köket och försökte få till en riktigt bra cheesecake tappade han till slut humöret och slängde cheesecaken i en skål. Sedan boxade han den till oigenkännlighet. När han tittade på röran slogs han av en idé att rulla röran som en stav, frysa in den och sedan skiva upp den.

Sammanfattningsvis: det finns nu anledning att gå till Mosaik för att äta igen. Prova!

Mosaiks nye kökschef: Dion

Mosaiks nye kökschef: Dion

Nytt tallriksrekord för mig.

Nytt tallriksrekord för mig.

Oxsvansgryta i tomat.

Oxsvansgryta i tomat.

Vi åt upp nästan allt.

Vi åt upp nästan allt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *