Mina fem cent inför Skånederbyt

Det kommer bli en sjuhelsikes jäkla kväll imorgon.

Här är mina spekulationer vad gäller startelvan:

Jag är övertygad om att ”Rolle” väljer Molins och Rexhepi på topp.

När jag fick SMS från Sverige som berättade att både Agon och Larsson var avstängda frågade jag Sudic som stod bredvid mig på Camp Nous läktare om vilka han trodde skulle ersätta. ”Gische och Dardan” löd svaret direkt.

Jag är lika övertygad om att Halsti ersätter Ulrich, vilket inte är någon högoddsare eftersom alla är övertygade om detta.

Jag är dessutom övertygad om att Halsti inte kommer gå bort sig offensivt som han tydligen gjorde mot Åtvidaberg ett par gånger.

När vi pratades vid för några veckor sedan på hans gård sa han att han vet sina offensiva begränsningar som ytterback och att han är mån om att hålla position. Den inställningen lär han därmed inte tulla på i ett derby. Det är jag övertygad om.

Jag tänkte dock flagga för en liten möjlighet: Att Aubynn ersätter Jimmy Durmaz.

”Jeff” har en tyngd, vinnarskalle och rutin som är ovärderlig i ett derby. Med hans driv och vilja kan han vinna mycket boll, och dessutom är han lagom grinig – en viktig egenskap i en match som den imorgon.

Dessutom gillas han av ”Rolle” (med all rätt om du frågar mig) och därför kanske det inte är alltför otänkbart.

Nåväl.

Det slutar 1-1 och serien avgörs inte imorgon utan i de halvsvåra bortamatcherna som väntar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *