Måns Renntuns topplista 31 oktober

1. Crossfit

Det är det bästa som finns. Jag tränar på Crossfit MalmöLundavägen sedan augusti.

Varje pass är en utmaning, oavsett om det handlar om att ro jävligt snabbt, klättra i rep, lyfta tungt, hoppa hopprep eller bära en annan vuxen man 400 meter längs med Lundavägen under momentet Buddy Carry.

2. MFF-Örebro

Som tack för att jag skrev en krönika i ett av de första matchprogrammen ska jag gå på finplats på matchen. Middag med redaktionen på Restaurang 1910 innan och vadderad stol på övre etage (jag tror förresten jag ska lägga ut krönikan här på bloggen imorgon).

Detta innebär också att jag för en match slipper de som sitter bakom oss på vår ordinarie sektion. Ett gäng killar som oftast är redigt packade och skriker gutturala invektiv mot allt och alla (en av dom tyckte Jimmy Durmaz var sämst på plan i en av vårmatcherna. Efter samma match hyllades han unisont av fans och tidningar som en potentiell landslagsman).

3. Daniel Berlin

Ni som följer mig på Instagram (@renntun heter jag där) har redan fått en uppsjö bilder från mitt och Helens besök hos Daniel Berlin Krog i Skåne Tranås förra helgen.

Jag har inte ätit på Fäviken, men det är på ställen som dessa som svensk gastronomi verkligen blomstrar. Där ute där det vi äter växer, odlas och lever. Inte inne i staden.

Här kommer en bonusbild:

Jag tackar Daniel för maten

Jag tackar Daniel för maten

4. Jury-duty

Jag har under hösten suttit med i Restauranggalan och Magasinet Skånes jurygrupper.

Vinnarna i den förstnämnda presenteras på Restauranggalan i Stockholm den 5 nov, vinnarna i den andra kan man läsa i nästa nummer som kommer i början av december.

Tyvärr kommer jag inte kunna åka upp på galan. Jag missar dessutom AIK-MFF dagen innan och även det förmingel med ”alla” som någonsin jobbat på Nöjesguiden på torsdagen med anledning av tidningens 30-årsfirande.

5. Quizkampen

Jag spelar Quizkampen mot min syster (frågesport på telefonen).

När min svåger fick höra att vi hade börjat spela mot varandra suckade han och sa ”men varför gör ni det? ni vet ju hur det blir…”. Mycket riktigt. Tre timmar senare hade vi blivit ovänner och min syster svor att hon inte skulle spela mot mig mer. Jag fick göra en pudel och lova att inte retas mer.

Vi började spela igen och min syster vann. Tre hundradelar kom det ett ”HEHEHEHE!” på Whats app.

När vi var små brukade jag vända upp och ner på Monopol-spelplanen när jag märkte att hon var på väg att vinna.

6. Emporia

Jag ämnar inte här och nu skriva någon konsumentkritisk analys av Emporia, utan konstaterar bara att det är förbannat stort, att skånska gymnasieelever på höstlov är jävligt obnoxius och att skåningarna inte kan och får bli imponerade av att det rinner vatten utanför ett hisschakt och därför ställa sig i kö för att få åka med.

7. Fyllebråk

Observera att listan inte bara behöver innehålla må bra-saker, utan att den även kan innehålla den svarta sidan av livet. Idag började ett par bråka i Willys entré på Katrinelund (den deppigaste platsen i Malmö efter Migrationsverkets extra-filial på gatan utanför). När jag kom ut stod de och pratade med varsin polis.

Malmö, Parkernas stad.

Och igår när vi tog tåget till Hyllie från Centralen höll ett par på att bråka i vagnen. De sprang fram och tillbaka, tjafsade om vem som var skyldig vem pengar och skrek. De skulle till Köpenhamn. Undrar vad de skulle göra där?

8. Yddingeloppet

Klockan 23.35 ställde jag ifrån mig den av Joel lånade Krusovic-burken och sade att ”nej, nu räcker det, det är ju lopp i morgon”. Tolv timmar senare stod jag bredvid Dan Stenqvist och ett par andra medlemmar i Team Solde och studsade vid Torup.

Dan tassade snabbt iväg på sina dalafötter och slog mig med tre minuter blankt. Den jäkeln hade vid starten försökt sänka förväntningarna på sig själv. ”Jag ska springa i 4.30-tempo” sa han. Resultat: 4.10 tempo i Bokskogens backar.

Själv är jag nöjd med 52.55 och en 79:e plats i motionsklassen av cirka 2000 startande.

9. Solde

Fortfarande det bästa. Och bröden de säljer (bakade av Ola & Sebastian på Saltimporten) är makalösa.

———

Listan kommer förhoppningsvis produceras varje vecka, och innehålla ett på förhand okänt antal punkter.

Posta gärna eventuell respons nedan.

8 reaktion på “Måns Renntuns topplista 31 oktober

  1. Ang. punkt 5:

    Du föreslog att jag skulle möte Ludvig istället när jag förlorade i Quizkampen! Så du förtjänade mitt ”Hehehe”!

  2. Jag fortsätter ang. punkt fem:

    Det här med att ALLTID väljer Fordon och trafik eller Sport och fritid. Jag blir så trött.

  3. Nja, med tanke på dina kilometertider på det icke särskilt kuperade Limhamnsfältet häromveckan tror jag att tåget gått vad för min del.

    Jag kommer hädanefter satsa på att bära vuxna män på ryggen i Malmös ytterområden.

  4. Och Lisa Renntun. Du väljer ju bara TV-serier, där man får frågor om Scrubs hela jävla tiden. Jag måste nog börja se den serien så att jag kan få några poäng i den kategorin.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *