Måns Renntuns löningslista

1. Hej då La couronne

La Couronne byter ägare och namn. Detta fick mig att minnas ett av mina allra första dj-gig.

Ludwig Böss bokade mig och Helen för att spela skivor i källaren typ 1998 eller 1999. Fem timmars barspelning. Vi var så nervösa. Jag minns att vi stod och vred oss utanför gamla saluhallen på Föreningsgatan eftersom vi var för tidigt ute. Dessutom hade vi skrivit upp varenda låt vi skulle spela för att vara säkra på att vi hade musik för fem timmar.

Detta var på den tiden som jag var väldigt mån om den bild av min personlighet som spreds i media (till skillnad från idag) och därför blev jag väldigt orolig när jag såg att Ludwig Böss skrivit ”Måns Renntun spelar AC/DC” i kalendariet i Dygnet Runt (detta var pre-internet, så kalendariet i Dyngan satte nivån). Det rimmade inte med den indiepop-profil jag just då försökte bygga upp.

Men spelningen gick bra och jag minns än idag en kille som kom förbi dj-båset 02.04 och sa ”Det var mycket bättre musik här ikväll än det brukar vara”.

Dock fick jag aldrig betalt. 500 kronor på faktura som inte betaldes eftersom krogen konkade.

2. Jonathan Franzen

Vi måste våga prata om att Jonathan Franzens böcker är skittråkiga.

3. Restaurang Kina

Jag kom förresten att tänka på Restaurang Kina som ligger på den allra mest ogästvänliga delen av Drottninggatan. Dit brukade vår familj gå och äta när vi var små. Varje gång jag cyklar förbi tänker jag på plingplong-musik, den sötstura såsen som jag fick huvudvärk av och de där tavlorna med rinnande vattenfall.

Jag är glad att den fortfarande finns kvar.

(På tal om krogar så fredagstipsar jag om några nya Malmöställen för Magasinet Skånes läsare.)

4. Detta är stort i min värld:

Jag och Concha grupperas ihop när Offside gör PR

Jag och Concha grupperas ihop när Offside gör PR

5. Inskolning

Inskolningen av Linnea på avdelningen Spindeln är avklarad och när vi nu sammanfattar hennes första vecka med ordinarie schema är det med guldstjärna. Efter ett par ledsna lämningar vinkar hon nu glatt när vi lämnar henne.

Visst, det är lite kallt på morgonen nu för tiden, men att få cyka iväg till dagis med två barn som sjunger ”Blinka lilla stjärna” i cykelkärran är en ynnest.

6. Status jobbet

Sedan jag kom tillbaka till jobbet har mycket handlat om att få klart Invest in Skånes nya subsajt till Skane.com (som vi lanserade i höstas) samt att börja få klart formerna för det uppdrag som ”kanalsamordnare” som jag ska sköta framöver parallellt med Skane.com-arbetet.

Tanken är att jag ska fungera som en samordnare på Region Skåne av arbetet med Skane.se, 1177.se, intranätet, Skane.com och en rad andra sajter (inklusive sociala medier). Det ska bli väldigt kul och spännade att se hur det blir!

7. Sydsvenskans podd

Snacket på Sydsvenskan

Snacket på Sydsvenskan

Sydsvenskan har lanserat en podcast om snacket på redaktionen, vilket är en bra idé. Jag gillar podcasts och jag gillar att höra om hur snacket går på redaktioner.

Tyvärr är resultatet av första avsnittet ett tecken på att det nödvändigvis inte är de stora redaktionerna som gör de bästa podcasterna

Ganska dåligt ljud och väldigt konstigt innehåll där Heidi Avellans aversion mot föräldramöten kändes en smula… apart i sammanhanget.

Men po det igen, Sydis! Idén är bra.

8. Skrei

Inbjudna av PR-organisationen Norges sjömatsråd var vi ett trettiotal matskribenter, kockar och inköpare som åt en sjurätters middag i källaren hos B.A.R. där skrei (norsk hållbar ishavstorsk som vandrar in till kusten en gång per år) var huvudråvaran.

Visst, skrei är en fin fisk, men det var inte det som var den största behållningen med kvällen. Istället var det i vanlig ordning kocken Robert Jacobssons fantastiska hantverk och vinerna som Pontus Elofsson (Noma) valt ut.

Flera av rätterna påminde om det som jag ätit på B.A.R. tidigare, med den skillnanden att skrei nu var huvudråvaran, och det cementerade min åsikt om att B.A.R. är en av de bästa krogar som öppnat i Malmö på länge.

Rökt skrei

Rökt skrei

Kaviar på skrei

Kaviar på skrei

Den mest instagrammade middagen i Malmös historia?

Den mest instagrammade middagen i Malmös historia?

Skinn, fenor, torkad skrei

Skinn, fenor, torkad skrei

Pontus Elfosson presenterar vinerna

Pontus Elfosson presenterar vinerna

Och med detta säger vi tack för idag:

Snart kommer lyckan för hundar som oss

Snart kommer lyckan för hundar som oss

13 reaktion på “Måns Renntuns löningslista

 1. Jag ska gå dit och lägga ett bud på en av tavlorna. Horacio blir säkert glad över att ha en sådan hängandes ovanför tv:n!

 2. Hej igen

  det nya bageriet som precis har smygstartat ”Pan de Lux” kolla in oss på FB :-)

  Officiellt kommer vi vara på marknaden i februari.

  Tack för komplimangen :-)

  /C

 3. Vi kommer lansera bröden officiellt i februari, vi förhandlar just nu med olika livsmedelsbutiker som, greenmatmarknad, mästerlvis, bella ragazza, suger ditch bara några att nämna där vi kommer sälja våra bröd.

  Ursäkta mig, men jag har för mig att jag känner igen ditt efternamn någonstans ifrån….kan det vara så att din mamma är Journalist? Eva Renntun? :-)

  Ha en bra dag
  /C

 4. Då ser man, Malmö är inte större än min trädgård….heheheh…ja, känner till din mamma…det var hon som skrev första artikeln om mitt första bageri som kom till liv i 2003…glömmer aldrig rubriken…”Kultförklarad Malmöbröd” (il panficio)

  Du få hälsa henne från mig, det var länge sedan, vi har startat ett ny koncept inom bageri världen som kommer bli fantastiskt för alla som älskar bröd.

  På FB har vi en presentation om vad vi gör, och vad vi står för.

  Mvh
  Carmelo Dibartolo

 5. Jag ska såklart hälsa henne! Hon läser bloggen regelbundet, så kommer nog se vår lilla konversation. Il Panifico var i mitt tycke de allra första kvalitetsbröden som bakades i Malmö, och de väckte verkligen mitt intresse för riktigt bra bröd. Ni gjorde en riktig välgärning för det kulinariska Malmö! Kul att ni är tillbaka nu!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *