Måns Renntuns lista 8 januari

1. Söder om Småland

Ibland känns ett nytt ställe så naturligt. Ibland känns det direkt att det inte kommer funka.

Söder om SmålandClaesgatanMöllan tillhör den första kategorin. Cirka tio ölkranar med fantastiska öl, fantastiskt snygg lokal och lagom smårrörig stämning.

Dock får de jobba lite på att hjälpa gästerna med vilka öl de har i kranarna och gärna låta gästen småsmaka skvättar för att hitta rätt

När jag var där var det lite ICA Supermarket på Södra Förstadsgatan-känsla när jag beställde. Entusiasmera mig!

2. Ribban Sub40

Ribban Sub40 - premiärlaget

Ribban Sub40 - premiärlaget

Ni har väl uppmärksammat min och Dan Stenqvists ambitiösa satsning mot milen under 40 minuter?

Nästa tillfälle att göra oss sällskap är den 24 januari klockan 20.00 vid strandpromenadens början på Ribersborg (vid hundrastplatsen). Vi springer en mil tillsammans så fort vi kan efter våra egna förutsättningar (nej, man måste inte kunna springa under 40 minuter).

Välkommen till Facebook-gruppen!

3. Mina favoritpodcaster just nu

Jag lyssnar på podcastar när jag går ut med Alfons, när jag cyklar till jobbet, när jag väntar på att Linnea ska somna, när jag lagar mat o.s.v.

Just nu är Värvet, Johan & Mattias och Crazy Town bäst. Den sistnämnda är ju från Malmö och görs av Kringlan Svensson och Josefinto Johansson. Tyvärr verkar det vara ytterst osäkert om den ska fortsätta.

4. Nöjesguiden mailade

För ett antal år sedan skrev jag för Nöjesguiden (och var dessutom redaktör under en kort och ganska turbulent period).

Nu känner man sig senior när de hör av sig och vill att man ska svara på några årssammanfattande frågor om restauranglivet. Kommer väl i nästa nummer tror jag.

Teaser: jag går till frontalattack på de som skriver störiga Facebook-uppdateringar om att smör är bättre än margarin.

5. #tevattengate

Att ha självdistans är ett av de allra finaste karaktärsdragen man kan ha anser jag.

När @annasahlin skrev ”Inte för att vara taskig men att vara ”sociala medier-expert” är lite som att säga att man kokar världens bästa tevatten” på Twitter i fredags var det flertalet personer som kände sig utpekade och ansatta.

Att de själva ansåg sig vara just sociala medie-experter framstod som ganska uppenbart.

Att de saknade all form av självdistans framstod också som ganska uppenbart.

Mer information hos Bakjour (meta så det förslår, men ganska fyndigt och smart om vad som pågår bland ”Twitter-eliten”.)

6. Vanliga rätter

Bastard

Bastard

Under helgerna har jag ätit Bastards planka och nudelsoppan med alla ingredienser på Asien.

Två av de rätter som jag ätit allra oftast i Malmö.

7. Jobba

Jag har börjat jobba som smått igen i min roll som digitala medier-strateg på Region Skåne (feel free att hitta på roliga skämt om min jobbtitel) efter pappaledigheten.

Innevarande vecka skolar jag dock in Linnea på dagis samtidigt som jag försöker rodda ett par digitala utvecklingsprojekt.

Det är en intressant balansgång att växla mellan att sitta med en maracas på en matta och sjunga Teddybjörnen Fredriksson tillsammans med åtta tvååringar för att direkt efteråt cykla ner till webbyrån Odd Hill för att kolla statusen på utvecklingen av Invest in Skånes nya subsajt på Skane.com.

8. Att fiska

Jag gick och fiskade

Jag gick och fiskade

Det känns bra att kunna säga ”vi ska ner till Lernacken och fiska havsöring på lördag morgon” när man får frågan om vad som händer i helgen.

Att oddsen för att man faktiskt ska få en havsöring är ju ungefär lika med noll, men det spelar ingen roll. Det är själva konceptet som är grejen.

Jag, Fredrik och Joel knallade ut på den där konstiga piren strax norr om brofästet och kastade i två timmar (Joel gav upp efter en timme, under vilken han genomförde cirka tio kast). Ingen fisk.

Det är dock intressant att se mixen av människor ute på piren en lördagsförmiddag i januari som denna:

– En grupp flugfiskare som packade in spöna i bilarna när vi anlände kl 09.00.

– Några gubbar som stod i vadardräkt ute i Pisseviken.

– Några rökande män som bara höjde lite på ögonbrynen när jag sa ett lite för högt ”hejsan hejsan” till dom.

– Två killar med Converse som såg ut att varit på den där nya ”Häng Bar” (jag vet att den inte är så ny, men för Måns Renntun, 34, känns den krogen som ”ny”) kvällen innan.

– En ensam man med väldigt fin utrustning och fläckfria allväderskläder (eller vad det heter när man köper superkläder för 10000 kronor till sig själv).

Ingen av oss fick dock napp. Fredrik gav oss dock hopp genom att citera ett inlägg han hade läst på ett fiskeforum kvällen innan från en man som inte fått ett öringnapp på tre år…

3 reaktion på “Måns Renntuns lista 8 januari

  1. Mycket möjligt. Men folk som använder detta för att snusförnuftigt hävda sig som någon slags kvasigourmander på Facebook är pajasar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *