Lunch på Brogatan

Lunch på Brogatan

Lunch på Brogatan

Är Brogatan Malmös mest besökta restaurang på lunchen?

Jag vet inte exakt hur många luncher de serverar men det var galet mycket folk idag. Jag lyckades precis få ett bord för tre när jag kom 11.45…

Det var ju inte någon glädjeshow från personalen, och visserligen glömde de att fylla på brödkorgen som vi bad om, men i övrigt hanterade de faktiskt lunchanstormningen ganska bra.

Förvisso åt vi alla tre dagens, efter att jag blivit avrådd att ta pytt i pannan eftersom den skulle ta lite längre tid…

Men hjortfärsbiffen var riktigt bra. Jag gillar ju vilt, som ni vet, men just hjortfärs har ju en tendens att bli en smula torrt om man inte vet vad man sysslar med.

Brogatan visste vad dom sysslade med idag.

****

David Kallos syntes inte till förresten. Han var nog i Lund, vilket han är ganska ofta.

****

Tillägg onsdag kl 20:14:

Detta blev ett ganska platt inlägg, insåg jag när jag var ute och joggade en runda.

Så för att ge lite mer kött på benen tänkte jag berätta vilka alla de +100 gästerna på Brogatan idag var:

– Ett sällskap som såg ut som en fraktion ur en bokcirkel för medelålders kvinnor. Min tolkning var att de valt att inte bjuda de som var tråkiga i bokcirkeln, och därför bara var fyra stycken.

– Ett stort sällskap som såg ut som att de kom från Kulturförvaltningen. Det som talar emot detta är att jag upptäckt att Kulturförvaltningen inte sitter i Stadshuset utan i Peak Performance-huset på Södergatan (som nog heter något annat eftersom Peak Performance inte fanns på Frans Suells tid).

– Ett par sällskap som såg ut som administrativa ledningsgrupper från någon form av tjänsteföretag.

– Något enstaka sällskap som såg ut som någon form av finansieringsmöte mellan finansiärer och kulturproducenter.

Det som dock särskiljer dessa sällskap från motsvarande sällskap på, säg Rasoir, är dock att de gjort ett aktivt val när de valt just Brogatan. En del kallar det ”medvetenhet”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *