Kin Long

Kin Long är en av de där restaurangerna i Malmö som allt som oftast är fullsatta. Så även i fredags när jag, Helen, Martin och Emma tog av oss skorna och bytte dom mot skotsrutiga (för killarna) och blommig (för tjejerna) tofflor och slog oss ner på kuddarna i det inre rummet på restaurangen.

För ett par år sedan var vi på en krog i ett magasin vid Spree i Berlin. Vi hade bokat bord. Trodde vi. Det visade sig att de vanliga borden var upptagna, och istället visades vi till en säng där vi kunde äta middagen om vi ville. Jag tyckte det var kul, och låtsades som att det var den mest naturliga sak i världen att klättra upp i en stor säng med svarta lakan för att där äta middagen.

Att sitta på kuddar på Kin Long är inte lika underligt, men roligt som omväxling.

Kin Long är ju känd som en av de restaurangerna i Malmö, och kanske även Sverige, som serverar bäst genuin kinesisk mat. Vi inledde med ett par tallrikar dumplings och fortsatte med en wok med fläskkött där en blomma satte smaken (vi listade inte ut det svenska namnet, och det kinesiska kan jag inte stava till). Fantastiskt fint! Trekoppskycklingen var riktigt bra den också, och även de fiskrätter som vi också tog in.

En av de allra största behållningarna med Kin Long är servicen. Uppmärksam, informativ, vägledande och personlig. Det finns något familjärt och personligt över hela Kin Long, oavsett om man känner personalen eller inte.

Det finns så många krogar som inte brukar allvar i Malmö. Gå inte till dom. Gå till ställen som Kin Long.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *