Jag var inte med i TV, men är inte bitter för det

Det blev ingen medverkan i ”Kniven mot strupen” för min del igår.

Tydligen fick jag inte plats i programmet. Men oroa er inte, jag är inte bitter…

Jag är nöjd med att kunnat fakturera en nätt summa samt fått en trevlig gratismiddag.

Men mitt ego tvingar mig dock berätta att jag var med liiite i programmet, närmare bestämt när körgaren Florenda lämnade in en bong till köket med orden att rätten är ”till Måns”.

Själva programmet var på det hela taget rätt uselt.

Krögarna Florenda och Besnik var bra, men jag klarade inte av kocken Alexander Nilsson. Ansträngd, på tok för Stockholmsk (fast det kan ju inte han hjälpa) och rörig. Han gick knappast genom TV-rutan.

Jag träffade honom som hastigast under kvällen, och han verkade vara en trevlig kille, men när han försökte spela ”elak kock” ville man bara ta fram skämskudden.

Och vad var dealen med det ständiga kramandet?

När Florenda visade ärliga känslor och grät, så var Alexander direkt framme med någon form av gruppkram som kan ha varit det mest malplacerade i TV sedan femtiotalet. (Se bild ovan).

Det märktes att det hela programmet en soppa som kokades på en tunn spik. Dramaturgin var förutsägbar och konstlad. Det blir väl lätt så när man ska härma ett utländskt format.

Varför inte göra något eget, där man tar fasta på det stora matintresset som jag tror många av de som tittade har. Istället för att spela ”elak kock” kunde väl Alexander Nilsson fått vara en kock, rätt och slätt, som berättade om sina rätter, sina idéer och hur man lagade dem (med recept på hemsidan). En blandning av restaurang- och matlagningsprogram.

Intressant att krogen efteråt bytte tillbaka till det gamla namnet, inte behöll menyn och inte följde de organisatoriska förändringar som ju proklamerades hade blivit så lyckade.

Så frågan är vad Alexander Nilsson egentligen bidrog med, och vad han var så nöjd med när han promenerade därifrån?

Jag har ingen aning.

Och varför inte visa fler gästers omdöme om maten?

Nu kändes hela programmet som en lång prolog till invigningskvällen men när den väl kom blev det blott en kamerasvepning eller två i matsalen och snipp snapp slut så gick Alexander Nilsson därifrån och sa att allt gått bra.

Men strunt i programmet.

Dal Coure är en trevlig, personlig krog som är väl värd ett besök och som jag ofta rekommenderar när folk behöver tips på en helt, vanlig kvarterskrog med vällagad mat i trevlig miljö. Gå gärna dit!

———

Tidigare inlägg om min ”medverkan”:

På torsdag är jag med i TV

Amilia

Another saturday night, another tv-gig

6 reaktion på “Jag var inte med i TV, men är inte bitter för det

 1. Hej Måns

  Jag brukar köpa ett presentkort på en restaurang i julklapp till mina föräldrar. Har du något bra tips för denna julen. Det är inte meningen att det ska vara någon Dagens. De är I 60 års åldern

  Mvh
  Magnus

 2. Tja!
  Atmosfär är nog det spontana tipset. Det är den bästa matupplevelsen man kan få för pengarna i Malmö idag. Opretentiöst och roligt, men samtidigt i sober miljö. Ge dom ett presentkort på Atomsfär, är mitt råd!

 3. missade programmet, men såg Alexandet i något annat Ramsay-spin off nyligen och fattade inte alls grejen. Tyckte han var hemsk på TV.

  Bytte de alltså namn och koncept? Vad var det nya namnet? Och konceptet?

 4. Tack Måns för din rekomendation. Det värmer.
  Nu när ni har sett programmet så förstår ni varför vi var tvugna att byta namnet. Vi var inte en dålig krog som de påstod oss vara och det var därför vi bytte tillbaka namnet som vi hade byggd upp under två år. Nu är vi bara ännu mer envisa att bli så bra som man kan bli.

 5. Pingback: Gyoza Robo Bar och B.A.R. | Renntun.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *