Jag sätter alla trender – även på kultursidorna

Ni kanske minns att jag och Dan Stenqvist tävlade om vem som hade den största och finaste basilikan förra året?

Jag blev uppmärksammad per SMS idag att Sara Berg skrivit en kort text på kultursidorna om att krukväxter är den senaste trenden bland medvetna innerstadsmänniskor (typ).

Så jag rusade ut till förrådet i trädgården där jag packat ner dagens tidning (jag storstädade idag nämligen) och bläddrade spänt fram till kulturdelen (jag erkänner, jag läser främst sporten, krimnotiserna och Rocky i SDS).

Gissa vad Sara tar upp som första exempel på att krukväxter är det nya surdeg?

Jo, vår basilikatävling så klart!

*Tar på mig broschen med texten”Kultursidornas främste trendsättare*

7 reaktion på “Jag sätter alla trender – även på kultursidorna

 1. Det här är stort Måns! Efter din fullständiga utklassning förra året ser jag fram emot årets tävling. Jag har ett par ess i ärmen om man säger så gällande odlingen…Något som känns extra spännande och även utmanande är att vi bor på en ny adress på Köpenhamnsvägen med förmodligen helt andra förutsättningar. För att sätta lite extra skräck i din fina maratonkropp kan jag meddela att vi har fönster i norr, väster och österläge. Vi får se vad saknaden av söderläge gör för strukturen på basilikabladen. By the way, hur känns dina förutsättningar för 2010?

 2. Som regerande mästare försöker jag vara ödmjuk eftersom jag vet att det svåraste som finns i basilikatävlingarnas värld är att försvara en titel.

  Det låter ju onekligen som att ditt nya boende kan visa sig vara en lyckolott.

  Själv kommer jag fortsatta på inslaget spår. Dock tror jag nog att jag ska experimentera med en ännu större kruka redan från starten för att ge basilikan bästa möjliga utvecklingsmöjligheter.

  Final framåt september som vanligt?

 3. Ok Måns, det börjar bli dags att officiellt klippa snöret för årets stora basilikatävling. Vad sägs om att arrangera ihop? Mitt mål för året är att försöka trashtalka andra tävlandes planteringar i större mån än förra året.

 4. Pingback: Årets basilikatävling avgjord « Renntun.se

 5. Pingback: Basilika Malmö Cup 2011: Så vinner du « Renntun.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *