Jag har blivit intervjuad

Mina föräldrars kompis Staffan Svenberg har en blogg vars fokus ligger på att intervjua vänner och bekanta.

Nu har jag blivit intervjuad!

Jag kanske ska utveckla mina tankar om krogjournalistiken, som jag berör i texten.

Nu är jag lite jävig i sammanhanget, men sedan Allt om Malmö stängde tycker jag inte det finns någon publikation som verkligen tar krogguidandet på allvar i Malmö.

Att jag helt saknar bra krogjournalistik i Malmö är en hårddragning. Både Nöjesguiden och Sydsvenskan har ju krogsidor som är bra, men som fokuserar på recensionerna. Och det är detta som är knäckfrågan, enligt mig.

Det finns få saker som folk är beredda att lägga så mycket pengar på samtidigt som de har så dålig koll, som restauranger. Jag vet inte hur ofta jag får frågan om var man ska gå ut och äta någonstans.

Och sett ur det perspektivet är jag lite förvånad över hur lite krut tidningarna lägger på krogjournalistiken idag.

Recensioner och nyheter är bra, men hänger lite i luften om de inte har en bra krogguide vidhängande.

Nöjesguiden hade tidigare en hel sida med info om krogar, och jag tror att en sådan lista (som ju kan varieras på många olika sätt) vore riktigt funktionell i tidningen.

Sydsvenskan brukar ju då och då lyfta fram krogartiklar i Söndag (utöver Bong på fredagarna) men jag saknar en löpande krograpportering likt den som fanns på Dyngans tid. En krogguide helt enkelt.

Och för att fortsätta vara lite jävig: jag tycker att vi på Magasinet Skåne gör ett habilt jobb när det gäller krogguidandet ur ett Skåne-perspektiv.

Köp Magasinet Skåne förresten. Jag kan ärligt säga att du kommer bli överraskad över hur bra den är!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *