IT-debatt på Systemet

Jag hamnade i en IT-diskussion idag på SystemetVärnhemstorget (där det ofta råder en vänligt barsk stämning).

Jag hade med mig Linnea och Ludvig. Linnea sov, Ludvig stod på sin ståbräda bakom vagnen. För att inte Ludvig skulle lockas av att springa iväg och välta ner en flaska Guntrum Riesling gav jag honom min iPhone så att han kunde kolla lite Dinosaurietåget under tiden jag plockade ihop några flaskor i korgen.

Vid kassan hamnade jag av denna aneledning mitt i en het IT-debatt med kassörskan och kvinnan bakom (som skulle köpa en Kopparbergs Cider 7.0%).

Det hela gick ut på att barnen nu för tiden ”sover med sina mobiler” (citat från Kopparbergs-kvinnan) och att när de själva var små var ute och lekte mest.

Jag hummande med, ganska ovillig att ge mig in i någon lite mer djuploande debatt om barns användande av IT-relaterade tjänster där vid varubandet på Systemet på Värnhemstorget.

Kvinnorna trissade upp varandra i takt med att musiken och de forcerade Dinosaurierösterna strömmade ut från iPhonen.

Jag försökte förklara att vi låter Ludvig använda iPhone, iPad, dator m.m. med måtta och vid väl valda situationer. Som till exempel på Systemet.

Men de lyssande inte riktigt på mig, kan man milt säga. Istället för att ta till sig mina argument slutade det hela med ett cresendo där Kopparbergskvinnan utbrast högt:

– Dom kommer få hjärnskador allihopa!

Oklart vilka exakt hon menade, men jag tror hon menade den nya generationens barn.

Jag valde att inte kommentera det faktum att hon köpte en (1) Kopparbergs Cider 7,0% klockan 10.05 en lördag.

3 reaktion på “IT-debatt på Systemet

  1. Guntrum Riesling var det första jag köpte på bolaget. På min 20årsdag. Behövde inte visa leg. Melankolisk upplevelse i helhet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *