Invigning av Nosh, Nibble & Cush

Nosh

Igår var det ”galainvigning” på nya Nosh, Nibble & Cush på likaledes nyöppnade Stay At på Kaptensgatan. Jag gick dit med min mamma Eva och minglade.

Utifrån är den runda byggnaden som vetter ut mot kanalen en av stans tradigaste. Från insidan visade den sig vara riktigt läcker med sina två cirkulära våningar med en rund öppning i mitten i vilken det hängde spektakulära konstverk.

Tyvärr var själva kroginredningen lite tråkigare. Man kände igen stilen från Retro, som ju också huserar på ett Stay At-hotell. Lite väl mycket pastellfärger och frukostmatsalskänsla. Förmodligen hotellkedjedirektiv. Men det öppna köket var häftigt!

I köket stod Olle Tagesson och gjorde sexhundra kycklingar som folk ”nibblade” i sig. Just krognamnet kommer ju vara till mycket förtret, men det är själva poängen menade krögaren Richard Bornefors. Varför ska det vara enkelt, sa han när han inledningstalade tillsammans med en lit väl lång rad Stay At-chefer av olika rang.

Olle Berggren (som faktiskt hunnit läsa mitt inlägg här på bloggen om hans tjuvätning i Kvepan), Nicola Rabi, Sofia Petersen från Nöjesguiden, Hanna Hallborg, Higher Ground-hyresgästerna Johan & Chris, Mattias Kroon med flera var på plats, plus en rad hotellchefer och andra potentater. Fast mingelfotograf Håkan Bengtsson som var där för Svensk Damtidnings räkning var lite besviken på kändiskvoten.

På den nedre våningen är det bar och lounge, på ovanvåningen matsal. Maten ska vara en kulinarisk upplevelse, men utan att det ska kosta. Att ta 1200 kronor för en avsmakningsmeny i Malmö idag är lika främmande som att gå runt med yuppienalle och uppkavlade kristrecksrandiga kavajärmar. Det är nya tider nu. Nu är det modesta menyer till modesta priser som gäller. Så även på Nosh, Nibble & Cush. Man vill ju inte kasta skit i ansiktet på finanskrisen, liksom.

PS: Googla gärna ”Nosh, Nibble & Cush” (eller klicka på denna länk). Sen kan ni ju fundera på vilket media som Google anser är det viktigaste i krogmalmö… Hej där nere, Kvällsposten och Sydsvenskan!

5 reaktion på “Invigning av Nosh, Nibble & Cush

  1. Sängarna stod i hotellrummen. I restaurangen var det konventionella stolar.

    Men jag har varit på en krog i Berlin där man satt och åt i stora sängar. Det var lite konstigt och kul, men framförallt väldigt opraktiskt.

  2. Kul att du kunde komma med din Mamma! Jag vill välkomna dig att titta in till oss en lunch eller kväll. Ta ett glas champagne eller en öl. Äta en magnifik middag, flörta lite eller bara cusha… Jag vill att du tittar dig omkring extra noga, denna gång. Det finns mig veterligen inga likheter melllan oss och Retro. Välkommen.

    // Hadiza Bornefors

  3. Pingback: Nosh stänger « Renntun.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *