En enkel kimchi

Igår hade vi svensexa för Björn ”Mr Internet” Jeffery.

Mellan aktiviteterna kom vi att diskutera vad som kommer ta över surdegens roll framöver.

Vad kommer medelålders människor med för många tidningsprenumerationer, lite för mycket tid över och med lite för lite självdistans hålla sig sysselsatta med?

Svaret: den koreanska rätten kimchi.

Missförstå mig inte: Jag har inga problem med folk som tycker om att äta eller göra kimchi.

Däremot har jag problem med folk som använder det som en markör för att signalera att de minsann har koll, och som dessutom proklamerar detta avmätt i sociala medier.

De skriver inte ”OMG, SHIT VA GOTT ME KIMICHI!!!!” utan snarare ”Svepte ihop en kimchi nyss. Så enkelt.” och så en bild.

Att sätta epitetet ”enkelt” framför saker och ting används ofta av just den här typen av jobbiga människor som vill skapa en aura av enkelhet kring allt de gör, trots att det är skitkrångligt.

Det är lite som att springa ett maraton och sedan låtsas som att man inte är andfådd när man kommer i mål, trots att det är uppenbart för alla att man är skittrött.

Läs en mattidning och räkna antalet ”enkelt”. Antalet texter utan ordet ”enkelt” är lätträknade.

Och därför blev jag inte förvånad när jag blev tipsad av Jonas om Jens Linders krönika i dagens DN:

I rest my case

I rest my case

Om Jens Linder dessutom skriver om att han nyligen åt ”en klar oxsvanssoppa på restaurang Arirang i Stockholm som var fantastiskt enkel”?

******

Bonusbild: Björn när vi överraskar honom på Sturup.

Mr Internet

Mr Internet

8 reaktion på “En enkel kimchi

  1. Enligt senaste Filter är nästa utmaning för surdegarna och korvstopparna att koka egen tvål. ”Rena fettet från en normalstor björn…” Underbart kul, och ENKELT!

  2. Haha! Det måste jag läsa.

    Vi planterade jordärtskockplantor i trädgården idag. Ser fram emot att göra ”enkla” och ”fina” soppor framåt höstkanten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *