Det går bra nu för Rebell

Restaurang Rebell, Malmö

Rebell

Man märker ganska omgående om det kommer gå bra för en restaurang.

RebellFriisgatan har uppenbarligen lyckats.

Idag var det i princip fullsatt på lunchen (bilden ljuger lite), vilket inte är någon självklarhet när man serverar lunch i Malmö.

I vissa fall undrar man ju vad det är för fel på folk att döma av vilka lunchkrogar som har kö ut på gatan, i vissa fall framstår det glasklart varför ett ställe står tomt.

På Rebell är det svårt att peka på en enskild faktor varför det funkar så bra.

Vi åt en alldeles utmärkt köttfärslimpa med lingon och gurka, servicen var lagom avslappnad och jag noterade både kollegor från Magasinet Skåne och ganska många reklambyrå-på-Möllan-människor (det är inte bara oversize-skäggen och de sladdriga t-shirtarna som skiljer dessa från Lemongrass-och-Glasklart-reklamarna nere i stan) bland gästerna.

Jag bytte några snabba ord med Alex och Martin som startat Rebell tillsammans och de verkade ganska överväldigade över hur bra det gått direkt.

Min ganska grunda analys till varför det gått så bra är 1) en meny som är ”lagom” knepig, utan att för den sakens skull skrämma bort alltför stora skaror (Mrs Brown lyckas med samma sak), 2) en lokal som är trendy utan att vara avvisande, vilket gör att folk känner sig precis lagom avantgarde, 3) det formidabla läget (Friisgatan kommer 2011 bli vad Davidshall var 2005) och 4) vällagad mat.

En reaktion på “Det går bra nu för Rebell

  1. Du är den första jag hört tycker det är bra, har själv ätit du åt för en månad sen ungefär.
    Då smakade jävligt äckligt, o då menar jag äckligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *