Därför hyllar jag inte Anja

Jag är noga med vem jag hyllar. Två idrottsstjärnor som jag inte hyllar är Henke Larsson och Anja Pärson. Den förstnämnde har jag rasat mot tillräckligt på den här bloggen, men mitt unkna agg mot den sistnämnda har jag inte luftat hittills.

Anja Pärson bor i Monte Carlo. Där har ni anledningen till att jag inte spontankramar Johan Esk, torsogilder på den lilla snöfläcken i Magistratsparken eller klär mig i kexchokladrutigt dagen efter ett Anja-guld.

I en intervju i DN (hittar tyvärr inte artikeln på dn.se) för något år sedan förklarade Anja varför hon valt att flytta till Monaco: skattemässiga skäl. Men det var inte nog med det: hon förklarade vidare att hon inte förstod varför hon som gör så mycket pr för Sverige, också ska tvingas betala så mycket skatt i Sverige på sina surt förvärvade skidvinstpengar.

Anja har nog redan glömt vems pengar det var som såg till att backen i Tärnaby var pistad varje kväll, vems pengar det var som såg till att hon inte behövde betala för att lära sig vilken sida om portarna man ska åka eller vem som ordnade så att hon slapp gå i två meter hög snö på vägen till backen.

Är man så kortsiktig och självcentrerad så får man inga hyllningar från mig.

6 reaktion på “Därför hyllar jag inte Anja

  1. Right on! För en gång skull tycker bror och syster likadant! Jag ska starta en klubb där vi alla kan tycka illa om tjockisen Anja tillsammans.

  2. Och Björn och Stenmark när det begav sej, och Kajsa, och i princip alla utom Stellan Skarsgård. Och Magnus Uggla. Och Jan G.
    Jag hyllar Stellan. Och förstår dom som flyttar. Präktigheten av att vara kung i ankdammen har jag svårare för, vem som nu försöker vara det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *