Då var man mätt igen

Det är när man går till tämligen menlösa krogar som man inser hur bra de bra krogarna är. Innan Nöjesguidens utdelning på Moriskan åt vi på Metro, och visst, det är en småmysig restaurang med habil meny och trevlig personal. Men inte särskilt inspirerande. Jag åt en fisksoppa som mest påminde om hummerfond. Tiden verkar ha sprungit ifrån stället.

Fish'n'chips på Rebell

Fish'n'chips på Rebell

Jämför detta med en krog som Rebell, för övrigt nominerad i krogkategorin av Nöjesguidens jury. Vi åt där förra helgen. Proppfullt. Riktigt bra vildsvin till förrätt. Deras patenterade (japp) fish’n’chips till huvudrätt. Helen åt en riktigt bra röding. Behöver inte gå in på detaljer, men det finns en anledning till att Rebell i princip alltid är fullsatt. De gör allt rätt, har hittat rätt segment strax under det lite mer finkulinariska skiktet och verkar ha väldigt roligt. Martin och Alex gör något väldigt bra.

Nöjesguidens Malmö-Lundapris på Moriskan

Nöjesguidens Malmö-Lundapris på Moriskan

Att Mat & Destillat däremot vann krogkategorin var väl inte särskilt oväntat med tanke på att det var ett Lundaställe som låtit tala om sig. Jag har inte ätit där än, men däremot gjort en intervju som kommer i nästa nummer av Magasinet Skåne.

Moriskan träffade jag Ola Rudin som berättade lite om sin lunchservering ute på Saltimporten. De preppar maten i jätteköket på Jägers och serverar sedan i kantinen. På måndag ska jag och Dan åka dit och äta. Helen och Linnea hoppas jag också hänkar.

Om ett tag öppnar de sin riktiga krog på Saltimporten, men det verkar av min gode vän Emmas text i Sydis inte bli någon redig kvällskrog utan mer än lunchkrog med möjlighet till särskilda kvällsarrangemang.

Bastard är ett väldigt trevligt fredagsölställe. Mycket strategisk webbyrå bland gästerna.

Och Solde är och förblir den bästa och trevligaste baren i stan.

4 reaktion på “Då var man mätt igen

  1. Dan! Nu verkar det som om jag tagit mig vatten över huvudet igen.

    Jag ska prata sociala medier på någon typ av friskola kl 11.00 på måndag. Det gissar jag tar minst en timme. Så min bästa förhoppning är att jag kan vara ute på Saltimporten bortåt 12.30 nånting. Sen ska jag vara inne i stan igen 14.00 för nästa möte (intressepil).

    Kontentan: se min närvaro som en bonus! Hoppas hinna!

  2. Jag gillar saltimporten. Känns väldigt osvenskt på ngt sätt. Jag testade även lunchen på Grand idag för första gången. Förutom en helt för tråkig sallad så får de väldigt bra betyg av mig.

    Håller med gällande Rebell. Ett schysst ställe som blir ännu bättre pga av riktigt bra personal. Sen har jag en ibland bortglömd favorit och det är brogatan. Att sitta i baren och äta råbiff eller musslor är för mig det närmsta Paris jag kommer i Malmö och det är en fin känsla.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *