Butiks-DJ:s, Mrs Brown och Saiko

I torsdags åt vi för första gången på Saiko, den nya japanska restaurangen vid Sankt Knuts torg som jag skrivit om tidigare.

Men innan middagen gick vi på fest i Samsøe&Samsøe-butiken på Södra Förstadsgatan.

Butiksfester är lite lustiga tillställningar. Det är precis som vanligt i butiken, fast med skillnaden att man får snittar och champagne eller Sprite. I ett hörn står ofta två killar och spelar jävligt hög musik, och själv står man bland kläderna och hänger. Men det är alltid trevligt att bli bjuden på kalas!

Efter en leverpastejssnitt och en med salami gick vi till Mrs Brown och satte oss i baren innan vi cyklade till Saiko.

På Saiko tar man av sig skorna, och sitter med benen ner i hål under borden. En västerlandsanpassad variant av japansk restaurangrutin.

Menyn består av sushi och japas, japanska smårätter.

Vi åt en tiobitars blandsushimeny som innehåll de vanliga nigiribitarna, men även ett par ”svenska” bitar med sill. Troligen den bästa sushin jag ätit i Malmö. Pontus Johansson filéar all fisk själv vilket märks på kvaliteten.

Därutöver åt vi ostron insvept i en slags sorbet, oxkind med brysselkål och lingon samt en finurlig rätt med kyckling och nudlar.

Yrke: butiksdj med iPhone.

Mrs Brown – Malmös snyggaste bar.

Snitt med korv, remoulad och rostad lök. Det har ni inte råd med där hemma i stugorna!

Nu är vi på Saiko. Längst fram ostronrätten.

Oxkinden, komplett med garnering!

Ett halvt uppätet sushifat, mest för att ni ska få en känsla för vad som vankas på Malmös kanske mest intressanta krog just nu.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *