Björkfanér och teriyakisås

Vi åt lunch på Koi idag.

Koi yakisoban smakade som den brukar, även om den numera tydligen serveras på någon form av gjutjärnliknande fat istället för de där rektangulära lergodstallrikarna de körde med tidigare.

Björrkfanérinredningen såg dock ut som den brukade, och såklart ingick teriyaki i dagens rätt.

Björkfanér och teriyaki är förvisso väldigt mycket 2002, men två avgörande beståndsdelar som gör att Koi, liksom Hai, är förstavalet när Malmös hudterapeuter ska ut och luncha (jag tror att de jobbar på Ren Hud allihopa).

De blandas dock upp av reklamare.

Observera att vi verkligen pratar reklamare, inte PR-människor eller AD:s eller copys utan klassiska reklamare. Idag gled en sådan in med tjock tröja och sportsligt slängd halsduk kring halsen som han inte tog av sig när han slog sig ner för att sedan halvliggande i stolen beställa en stor sushi och en vatten. Han gjorde sitt bästa för att se utarbetad ut efter en lång förmiddagspitch för, och nu är jag ute på hal is, Önos nya blandsaftssmak.

Men servitörerna är bra på Koi, jag tyckte mig se en före detta Atmosfär-kock i köket och yakisoban smakade som sagt utmärkt. Bra lunch, med andra ord.

Jag vågar knappt lägga upp en bild på lunchen eftersom jag förstått att det är ett beteende som är att likställa med handbollskommentatorer på TV4 i töntighet, men gör det ändå:

koi yakisoba

Koi yakisoba

3 reaktion på “Björkfanér och teriyakisås

  1. Jag tycker man ska bojkotta Koi och Hai. Åt på Hai – de kunde inte koka riset tillräckligt bra. Koi – ja behöver jag säga att de har förstört för alla inom krogsvängen – nu vill INGEN investera om man har haft med Koi att göra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *