Barinventering

Igår hade vi børnevakte och då bestämde vi oss för att inventera några av stadens barer. Men först ett glas champagne!

Champagne

Först åt vi entrecote på Metro. Habil. Guldstjärna till den rappa servicen. I vanliga fall brukar ju krogarna tappa alla koncept när de öppnar uteserveringarna, men på Metro fick vi hjälp direkt när vi behövde det. Jag drack två Leffe till köttet. Gott.

Sen stack vi till Tempo och tog varsin Pilsner Urquell. Det var ungefär som vanligt.

Därefter lade vi in sjuans växel på cykeln och Giro di Italia-cyklade ner till Lilla torg och Czechpoint. Återigen en Urquell på uteserveringen inne på Hedmanska gården. Hög representationsfrekvens bland sällskapen. Tyvärr jobbade inte Andreas Yngveson.

Nedan ser ni en skål med nötter. Den kostade 25 kronor. I skålen fanns cirka 50 nötter. Priset för varje nöt låg därmed i saffransklass.

Efter svenne-tjeckhänget på Czechpoint gick vi till Koi. Där har dom avspärrningsband för att leda in massorna. När vi kom (och när vi gick) var där inga massor. Men däremot satt vi bredvid två svenska killar i lite för stora kavajer som försökte ragga på två danskor genom att prata skojdanska.

Sedan korsade vi återigen torget, denna gång till Grappa. En Kronenbourg på fat vid baren ut mot torget smakade bra. Mindre bra tyckte vi det var att det var femte minut rullade förbi en polisbil. Någonstans bakom de tintade fönstren satt konstaplar och tittade ut på ”buset”. Varför inte stiga ur bilen och gå de femtio meterna över torget?

3 reaktion på “Barinventering

  1. gudars, är det här vad som händer när man får barn, att när man väl får barnvakt så måste man panik-gå ut på så många ställen som möjligt under en kväll? verkar jobbigt.

  2. Dom har ju fördärvat Entrecoten!!!

    Vilken kock som helst vet väl att man inte skär i Entrecote innan servering, det förstör ju själva charmen med köttet…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *