Årets Papa handlar på Coop Forum Jägersro

– Nej, jag vet inte var ”kafésetet Rio” står någonstans, nödgas kassörskan meddela kvinnan som står före mig i kön på Coop Forum Jägersro.

Kassörskan upp kassatelefonen och börjar ringa runt till kollegor inne på varuhuset för att kanske lyckas lokalisera ”kafésetet Rio”.

Nej, jag vet inte vad ”kafésetet Rio” är för något, men det är uppenbarligen något som kvinnan före mig i kön verkligen vill ha.

Men låt oss backa bandet något.

Detta är en helt vanlig vab-dag i mars. Två sjuka barn som är lite för dåliga för att gå på dagis men som är lite för pigga för att bara vara hemma. Så vad gör man då? Man åker och handlar. (När man tvingas ge barnen övermogen kiwi och smörgåsrån till fikan är det dags att handla).

Några saker som händer inne på Coop Forum Jägersro denna torsdag i mars:

  • Man tvingas förklara 23 gånger varför vi inte kan köpa fler Tingeling-DVD:s (de kostar 149 kronor styck).
  • Barnen leker i lekrummet.
  • Barnen äter gratis banan.
  • Barnen tömmer ett halvt fat med honungsglacerad skinka från Löberöd som ställts fram till väntande kunder vid charken.
  • Ett affärsbiträde kommer fram och säger till Ludvig att inte köra med kundvagnen efter att jag har sagt till Ludvig att inte köra med vagnen under tiden som jag går iväg tio meter för att leta efter bikarbonat (omöjligt att hitta).
  • Samma affärsbiträde går förbi kundvagnen fem minuter senare och säger åt Ludvig att inte köra runt med kundvagnen efter att jag har sagt till Ludvig att inte köra runt med kundvagnen under tiden som jag går iväg sju meter för att ta en tub tomatpuré (lite lättare att hitta).
  • Jag ber samma affärsbiträde om en bit papper eftersom Linnea är lite snorig. Det får jag.  Hon skrattar och säger att hon ”vet hur det är” med en menande blick.
  • Vi kollar på fiskarna i fiskdisken och enas om att långan är fulast. Köper sejfilé.
  • Ludvig blir trött och lägger sig under kundvagnen för att vila.
Multitasking

Multitasking 

Men tillbaka till kassan.

Nu bläddrar kassörskan och kvinnan som vill ha ”kafésetet Rio” i veckans blad med erbjudanden. Ja, där är ju ”kafésetet Rio”, och det är ju konstigt att det inte står där det borde stå inne i butiken, medger kassörskan. Båda två rynkar sina pannor likt Leif GW inför en kostöld.

Samtidigt sitter Linnea i kundvagnen och sjunger ”Blinka lilla stjärna” för kvinnan som står bakom oss. Det är ungefär 40 centimeter mellan Linnea och kvinnan, men kvinnan tittar åt ett annat håll. ”Blinka lilla stjärna” imponerar inte på denna kvinna.

Ludvig sätter sig på den lilla hyllan innan varubandet och hjälper till att lägga upp varorna på bandet. Han bygger varuberg, trots svensk handels förbud mot detta.

Men, ”Kafésetet Rio” verkar vara faktiskt vara slut. Kvinnan betalar 18 kronor för sitt påskgodis och suckar ”jag får väl komma tillbaka senare i veckan och se om det kommit in”. Kassörskan säger ”ja, du får nog det” och antyder att hennes arbetsgivare inte har alla frallor i korgen som annonserar ut grejer som tar slut.

Och jag betalar 1254 kronor till Coop Forum.

3 reaktion på “Årets Papa handlar på Coop Forum Jägersro

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *