Angående det frekventa resandet till Barcelona denna sommar

Alla åker till Barcelona just nu. Solde-Jonas var där förra veckan för att öppna bar. Gustav Gelin festade på Ramblan när Spanien vann och Karin af Malmoe ska snart åka dit.

Igår eftermiddag satt jag och HelenSorls uteservering på Davidshall när två stockholmare av hipsterkaraktär (de såg ut som Weekday-expediter, fast med en släng av kulturell touch) slog sig ner vid bordet bredvid. Typiskt för många Stockholms-hipsters är att de pratar LITE HÖGRE än alla andra. Dessutom är allt de pratar om jävligt uppseendeväckande, åtminstone  att döma av deras tonfall.

Dessa två Stockholms-hipsters verkade gilla jazz. Den ene killen hade varit i Barcelona tidigare, den andre skulle snart åka dit. Självklart började kille 1 att fråga kille 2 om var de ”galnaste ställena ligger” (skithögt så klart, så att kajorna vaknade på Torups slott två mil bort). Kille 1 ville gå på jazzklubb och undrade om det fanns några ”softa” ställen.

Det roliga med Stockholmshipsters är att de, förutom att de totalt saknar alla former av självironi, är att de i all sin hipphet gärna använder sig av ord som var inne för fem år sedan. Utan att skämmas det minsta.

Så där satt dom i sina oversizade ballongbyxor, sladdriga t-shirts och tyckte båda att Barcelona är en ”sjukt soft stad”.

Själv var jag i Barcelona för ganska exakt två år sedan.

2 reaktion på “Angående det frekventa resandet till Barcelona denna sommar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *