Dags för glögg

Det var bra att Sydsvenskan gjorde en liten satsning på sina fredagssidor. Det behövs. Idag finns det väl inte pengar i att göra en bilaga i ämnet. Inte ens DN gör det.

Men ett par dedikerade fredagssidor är ett minimikrav tycker jag och det var bra att Sydis insåg det till slut.

Dessutom finns det återigen plats för att fånga upp krognyheter, något jag tror att många läsare är intresserade av.

Jag har ju tidigare varit inne på att recensionerna hänger lite i luften om det inte finns några vidhängande nyhetsartiklar om kroglivet. Därför var det kul att läsa om bröderna Vollmers nya krog igår.

Jag noterade dessutom att man efter många år nu slutat med de tecknade illustrationerna som ackompanjerat Bong-recensionen och istället tagit en vanlig bild. Jag gillar bilder som komplement till recensionen eftersom de ger en känsla av vad det är för ställe

Men kunde man inte skickat dit fotografen när det var gäster på restaurangen?

****

Idag är det MAD FoodCamp på Refshaleöen utanför Köpenhamn. Jag hade väldigt gärna vilja åka dit, men har tyvärr inte möjlighet.

I onsdags invigdes nya Grand i Lund. Ska försöka sticka dit snart. Dessutom har Grand Deli fått sig en uppryckning.

Det börjar dimpa in inbjudningar till årets pressvisningar av glögg och julsnaps. Det känns alltid lika surrealistiskt att de kommer i augusti, men det är det som krävs i pressläggningstider.

Nya Saluhallen är på gång i Lund, och även om Malmstens är bra redan idag kommer fiskkrogen bli ännu bättre i den nya stora restaurangdelen. I september öppnar M.E.A.T. i samma stad av gänget bakom Klostergatans Vin & Delikatess (Lunds bästa krog).

Är det någon som varit på den där nya ekologiska hamburgerkrogen PlektrumComfort Hotell som annonserar i tidningarna? Jag har knappt noterat hotellet överhuvudtaget, trots att jag cyklar förbi varje morgon på väg till jobbet. Spännande dock att de väljer att satsa på en hamburgerkrog, men det återstår väl att se om det är en rejäl satsning eller bara ett koncept som lagts som ett lager på en redan befintlig hotellrestaurang.

Och i september öppnar ju nya ”Tempo” på gården bakom KB.

När det gäller hamburgerkrogar tipsade Andreas Ekström på Twitter om Haché vid Nørreport i Köpenhamn som en av stans allra bästa ställen för en spanskinfluerad variant hamburgare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *